Τα Ζώδια στο Φούρνο – 12 Συνταγές για να Ξεφουρνίσουμε Χαρακτήρες: ΖΥΓΟΣ - "Δεν ξέρω τι θέλω και δεν θα ησυχάσω μέχρι να το αποκτήσω¨"
Αγαπημένο κοινό!
Έλα να ανάψουμε τον φούρνο, να βάλουμε τους Ζυγούς μέσα και να τους ψήσουμε στο δικό τους λεπτό, καλλιτεχνικό, αλλά υπερβολικά αναποφάσιστο ζουμί, γιατί τα χει πει και η Κατερινούλα η Στανίση στο τραγούδι - Τα άστρα και τα ζώδια μας φέρνουνε εμπόδια
Και μετά θα σου δώσω και φαγητό και γλυκό
Ο Ζυγός είναι καλός άνθρωπος γενικά δεν θέλει πολλά, Εδώ αν κάποιος ήταν κακός θα έλεγε: «μα το γεγονός ότι είναι το μοναδικό ζώδιο του ζωδιακού που δεν απεικονίζεται από έμψυχο αλλά από άψυχο λέει πολλά»
Γιατί τα καλά τους είναι πολλά!
Είναι πάντα κομψοί - πολλοί- και πολύ κουλτουριάρηδες, γούστο μέχρι αηδίας στα πάντα ακόμη και στις οδοντογλυφίδες! Γενικά θέλουν ειρήνη, αρμονία, πάστες, λουλούδια, βόλτες, αρώματα και δεν μπορούν τις φασαρίες και το δράμα, ειδικά το αχρείαστο.
Είναι τόσο ευγενικοί που θα σου ζητήσουν συγγνώμη γιατί… τους πάτησες. Μέχρι να τους γυρίσει το μάτι και να σου γαμήσουν το σπίτι. (με τακτ πάντα γιατί έχουν και ένα επίπεδο)
Αν έχεις ένα πρόβλημα στη ζωή σου βρες ένα ζυγό θα σου δώσει την απάντηση (συνήθως την απάντηση που ΔΕΝ θέλεις να ακούσεις) αλλά στη δική τους ζωή πνίγονται σε μια κουταλιά νερό, μη σου πω σε κουταλάκι του γλυκού
Τα κακά τους είναι πολύπλοκα σαν ανισόρροπη σχέση:
ΔΕΝ ξέρουν να αποφασίζουν και τρελαίνονται αν τους βάλεις με το ζόρι να αποφασίσουν. Μπορεί να πάει 3 η ώρα το μεσημέρι και να σου λένε ακόμη: «Δεν ξέρω αν θέλω καφέ ή detox juice, η βότκα ή αγκαλιά η διακοπές. Θέλεις να το συζητήσουμε;» ΟΧΙ!
Έλα να ανάψουμε τον φούρνο, να βάλουμε τους Ζυγούς μέσα και να τους ψήσουμε στο δικό τους λεπτό, καλλιτεχνικό, αλλά υπερβολικά αναποφάσιστο ζουμί, γιατί τα χει πει και η Κατερινούλα η Στανίση στο τραγούδι - Τα άστρα και τα ζώδια μας φέρνουνε εμπόδια
Και μετά θα σου δώσω και φαγητό και γλυκό
Ο Ζυγός είναι καλός άνθρωπος γενικά δεν θέλει πολλά, Εδώ αν κάποιος ήταν κακός θα έλεγε: «μα το γεγονός ότι είναι το μοναδικό ζώδιο του ζωδιακού που δεν απεικονίζεται από έμψυχο αλλά από άψυχο λέει πολλά»
Γιατί τα καλά τους είναι πολλά!
Είναι πάντα κομψοί - πολλοί- και πολύ κουλτουριάρηδες, γούστο μέχρι αηδίας στα πάντα ακόμη και στις οδοντογλυφίδες! Γενικά θέλουν ειρήνη, αρμονία, πάστες, λουλούδια, βόλτες, αρώματα και δεν μπορούν τις φασαρίες και το δράμα, ειδικά το αχρείαστο.
Είναι τόσο ευγενικοί που θα σου ζητήσουν συγγνώμη γιατί… τους πάτησες. Μέχρι να τους γυρίσει το μάτι και να σου γαμήσουν το σπίτι. (με τακτ πάντα γιατί έχουν και ένα επίπεδο)
Αν έχεις ένα πρόβλημα στη ζωή σου βρες ένα ζυγό θα σου δώσει την απάντηση (συνήθως την απάντηση που ΔΕΝ θέλεις να ακούσεις) αλλά στη δική τους ζωή πνίγονται σε μια κουταλιά νερό, μη σου πω σε κουταλάκι του γλυκού
Τα κακά τους είναι πολύπλοκα σαν ανισόρροπη σχέση:
ΔΕΝ ξέρουν να αποφασίζουν και τρελαίνονται αν τους βάλεις με το ζόρι να αποφασίσουν. Μπορεί να πάει 3 η ώρα το μεσημέρι και να σου λένε ακόμη: «Δεν ξέρω αν θέλω καφέ ή detox juice, η βότκα ή αγκαλιά η διακοπές. Θέλεις να το συζητήσουμε;» ΟΧΙ!
Γιατί ειδικά βασικά και πάνω απο όλα εννοείται ότι τους νοιάζει η εικόνα.
Δεν υπάρχει Ζυγός που να μην έχει βγάλει story από γωνία “έλα-μη-με-λες-ότι-δεν-είμαι-τέλειος”.
Ο Ζυγός θέλει να είναι αρεστός (και αυτό του πηδάει την ψυχολογία, γιατί υποφέρουν από το σύνδρομο του καλού παιδιού) Σε ΟΛΟΥΣ.
Σε σημείο που αν του πεις: “θα βγούμε σε θέλω με ροζ μαλλί και τουτού”, θα απαντήσει:
«Ναι, αλλά πότε θα βγούμε; Ποιοι θα είναι; Που θα πάμε; Τι ροζ; ποιο ροζ; Baby? Salmon? Dusty rose? Lavender-ish? Πες μου γιατί θα πεθάνω.»
Είναι το ζώδιο που έχει ολόκληρη φιλοσοφία και κανέναν πρακτικό τρόπο.
Ο Ζυγός θα σου πει “αγαπώ την ισορροπία”, και την ίδια ώρα θα τρώει γίγας πίτσα στις 3 το πρωί κλαίγοντας επειδή η/ο πρώην της/του έκανε like σε φώτο σε σκύλου σε μια φιλοζωική το 2015
Ο Ζυγός είναι αυτός που θέλει σχέση αλλά δεν θέλει δέσμευση αλλά θέλει μια αγκαλιά αλλά να μην με πιέζετε αλλά να είμαστε μαζί αλλά όχι πολύ μαζί.
*φώτο το ai πάντα
Το φαγητό
που του πάει με το χαρακτήρα που χει; “Ριζότο Αισθητικής Κρίσης”
Το ριζότο είναι το τέλειο φαγητό για Ζυγούς: θέλει φροντίδα, θέλει χάδι, θέλει προσοχή, θέλει ανακάτεμα κάθε 20 δευτερόλεπτα, (και στο τέλος μπορεί να σου πει: “δεν είμαι σίγουρο τι γεύση θέλω να έχω…”)
Δεν υπάρχει Ζυγός που να μην έχει βγάλει story από γωνία “έλα-μη-με-λες-ότι-δεν-είμαι-τέλειος”.
Ο Ζυγός θέλει να είναι αρεστός (και αυτό του πηδάει την ψυχολογία, γιατί υποφέρουν από το σύνδρομο του καλού παιδιού) Σε ΟΛΟΥΣ.
Σε σημείο που αν του πεις: “θα βγούμε σε θέλω με ροζ μαλλί και τουτού”, θα απαντήσει:
«Ναι, αλλά πότε θα βγούμε; Ποιοι θα είναι; Που θα πάμε; Τι ροζ; ποιο ροζ; Baby? Salmon? Dusty rose? Lavender-ish? Πες μου γιατί θα πεθάνω.»
Είναι το ζώδιο που έχει ολόκληρη φιλοσοφία και κανέναν πρακτικό τρόπο.
Ο Ζυγός θα σου πει “αγαπώ την ισορροπία”, και την ίδια ώρα θα τρώει γίγας πίτσα στις 3 το πρωί κλαίγοντας επειδή η/ο πρώην της/του έκανε like σε φώτο σε σκύλου σε μια φιλοζωική το 2015
Ο Ζυγός είναι αυτός που θέλει σχέση αλλά δεν θέλει δέσμευση αλλά θέλει μια αγκαλιά αλλά να μην με πιέζετε αλλά να είμαστε μαζί αλλά όχι πολύ μαζί.
Το ριζότο είναι το τέλειο φαγητό για Ζυγούς: θέλει φροντίδα, θέλει χάδι, θέλει προσοχή, θέλει ανακάτεμα κάθε 20 δευτερόλεπτα, (και στο τέλος μπορεί να σου πει: “δεν είμαι σίγουρο τι γεύση θέλω να έχω…”)
Υλικά:
300 γρ. ριζότο Arborio ή Carnaroli
1 κρεμμύδι
1 λίτρο ζεστός ζωμός λαχανικών
150 ml λευκό κρασί
60 γρ. βούτυρο
60 γρ. παρμεζάνα
1 λεμόνι (ξύσμα μόνο για τη δροσιά)
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
300 γρ. ριζότο Arborio ή Carnaroli
1 κρεμμύδι
1 λίτρο ζεστός ζωμός λαχανικών
150 ml λευκό κρασί
60 γρ. βούτυρο
60 γρ. παρμεζάνα
1 λεμόνι (ξύσμα μόνο για τη δροσιά)
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ανάβεις το μάτι της κουζίνας, παίρνεις ένα τηγάνι με βαρύ πάτο, και σοτάρεις το κρεμμύδι στο λάδι. Ρίχνεις το ρύζι, το γυρίζεις “να γυαλίσει” (σαν ζυγός με highlighter Gliter σε Disco party) Σβήνεις με κρασί (φυσικά λευκό, γιατί δεν είμαστε τίποτα συρφετός, θέλουμε class)
Προσθέτεις ζωμό κουταλιά-κουταλιά, ανακατεύοντας συνεχώς (ήρεμα, με χάρη, σαν Ζυγός που κάνει yoga και κλαίει). Όταν γίνει κρεμώδες, βάζεις βούτυρο, παρμεζάνα και ξύσμα λεμονιού. Σερβίρεις με φρέσκο πιπέρι και “ισορροπία” στο πιάτο (μην τo πετάξεις χύμα, θα πάθουν κρίση πανικού)
Ανάβεις το μάτι της κουζίνας, παίρνεις ένα τηγάνι με βαρύ πάτο, και σοτάρεις το κρεμμύδι στο λάδι. Ρίχνεις το ρύζι, το γυρίζεις “να γυαλίσει” (σαν ζυγός με highlighter Gliter σε Disco party) Σβήνεις με κρασί (φυσικά λευκό, γιατί δεν είμαστε τίποτα συρφετός, θέλουμε class)
Προσθέτεις ζωμό κουταλιά-κουταλιά, ανακατεύοντας συνεχώς (ήρεμα, με χάρη, σαν Ζυγός που κάνει yoga και κλαίει). Όταν γίνει κρεμώδες, βάζεις βούτυρο, παρμεζάνα και ξύσμα λεμονιού. Σερβίρεις με φρέσκο πιπέρι και “ισορροπία” στο πιάτο (μην τo πετάξεις χύμα, θα πάθουν κρίση πανικού)
Το γλυκό
που του πάει με το χαρακτήρα που χει: “Pavlova Διχασμένης Προσωπικότητας”
Τέλειο γλυκό γιατί: Ελαφρύ, Φωτογενέστατο, μαρέγκα που θέλει ακρίβεια (όπως τα standards τους) φρούτα, χρώματα, drama, cloud energy, glitter, στρας, φώτα και την Ελένη Φουρείρα να τραγουδάει πάνω στη Ντίσκομπάλα
Ζυγός είσαι!
*φώτο το ai πάντα
Τέλειο γλυκό γιατί: Ελαφρύ, Φωτογενέστατο, μαρέγκα που θέλει ακρίβεια (όπως τα standards τους) φρούτα, χρώματα, drama, cloud energy, glitter, στρας, φώτα και την Ελένη Φουρείρα να τραγουδάει πάνω στη Ντίσκομπάλα
Ζυγός είσαι!
*φώτο το ai πάντα
Υλικά:
Για τη μαρέγκα:
4 ασπράδια
200 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
1 κουτ. γλυκού ξύδι
Για τη γέμιση:
250 ml κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
Φράουλες, βατόμουρα, κεράσια, πανσέδες, φτερά, γκλίτερ, μαρμελάδες, σορόπια, μέλια, ροδάκινα ή γενικά ό,τι “ταιριάζει με το aesthetic της μέρας” δηλαδή μπορεί και τίποτα!
Για τη μαρέγκα:
4 ασπράδια
200 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
1 κουτ. γλυκού ξύδι
Για τη γέμιση:
250 ml κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
Φράουλες, βατόμουρα, κεράσια, πανσέδες, φτερά, γκλίτερ, μαρμελάδες, σορόπια, μέλια, ροδάκινα ή γενικά ό,τι “ταιριάζει με το aesthetic της μέρας” δηλαδή μπορεί και τίποτα!
Εκτέλεση:
Χτυπάς τα ασπράδια Με το mixer μέχρι να γίνουν σαν σύννεφο από Video clip Της Katy Perry. Προσθέτεις σταδιακά τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μαρέγκα σταθερή (ό,τι δεν είναι ο Ζυγός δηλαδή)
Προσθέτεις κορν φλάουρ και ξύδι.
Απλώνεις σε ταψί και ψήνεις σε 120°C για 1 ώρα.
Αφήνεις να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάς την κρέμα κρέμα γάλακτος με άχνη να γίνει μια και γαμώ τη σαντιγί, και τη βάζεις πάνω στη μαρέγκα και στολίζεις με φρούτα
(“φάση όπως νιώθεις” άρα θα αλλάξεις 14 φορές τη διάταξη).
Χτυπάς τα ασπράδια Με το mixer μέχρι να γίνουν σαν σύννεφο από Video clip Της Katy Perry. Προσθέτεις σταδιακά τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μαρέγκα σταθερή (ό,τι δεν είναι ο Ζυγός δηλαδή)
Απλώνεις σε ταψί και ψήνεις σε 120°C για 1 ώρα.
Αφήνεις να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάς την κρέμα κρέμα γάλακτος με άχνη να γίνει μια και γαμώ τη σαντιγί, και τη βάζεις πάνω στη μαρέγκα και στολίζεις με φρούτα
(“φάση όπως νιώθεις” άρα θα αλλάξεις 14 φορές τη διάταξη).




Σχόλια