Τα Ζώδια στο Φούρνο – 12 Συνταγές για να Ξεφουρνίσουμε Χαρακτήρες: ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ - Ο Φούρναρης–Εφοριακός του Ζωδιακού
Προσωπικά μιλώντας πάντα, αν ποτέ είχα επιχείρηση οι μισοί υπάλληλοι θα ήταν αυτά τα τραγιά. Δεν έχω δει πιο αφοσιωμένο πλάσμα στη δουλειά απο τούτα δα το ζώδιο. Μεταξύ μας είναι λίγο φιλοχρήματοι και σφιχτοί, αλλά, είναι οι μόνοι άνθρωποι που μπορούν να οργανώσουν το χάος της κουζίνας σου μέσα σε 12 λεπτά και να στο πουλήσουν ως "σύστημα", και να το χάψεις κιόλας!
Επιβιώνουν σε κάθε συνθήκη. Ρίξ’ τον Αιγόκερο σε κουζίνα με ό,τι απόθεμα έχει μείνει από το ’98 και θα σου βγάλει μενού 4 πιάτων που θα σχολιάσει ο Gordon Ramsey με 5* μπέσα!
Πείσμα και Πειθαρχία, να σκάσουνε δέκα γαϊδάρους μαζί
Εκεί που άλλοι λένε “θα ξεκινήσω δίαιτα Δευτέρα”, ο Αιγόκερως έχει ήδη χάσει 3 κιλά πριν προλάβεις να τελειώσεις τη φράση.
Και όταν πει κάτι (που συνήθως 99,99% έχει δίκιο) είναι νόμος.
Τα κακά τους τώρα
Μαλωμένοι με το χιούμορ. Δεν είναι ότι είναι κρυόκωλοι ρε παιδί μου απλά δεν έχουν χιούμορ.
Έχουν πάθος μόνο για τέσσερα πράγματα: τη δουλειά τους, τη δουλειά τους και… τη δουλειά τους, και τα λεφτά που τους φέρνει η δουλειά τους.
Αν τους πεις “εντάξει χαλάρωσε”, θα σε κοιτάξουν σαν να έριξες βλασφημία τύπου “βρίζω μάνα-θεό-οικογένεια” δεν παίζει τέτοιο έργο να ξέρεις.
Ο Αιγόκερως είναι το ζώδιο που θα έρθει στη δουλειά με 38 πυρετό, σπασμένο χέρι, έρπη, και μία πετσέτα στον ώμο λέγοντας “είμαι καλά, απλά έχω λίγο στρές”.
Είναι το ζώδιο που πιστεύει ότι η ξεκούραση είναι concept για τους αδύναμους.
Είναι το ζώδιο που πιστεύει ότι η ξεκούραση είναι concept για τους αδύναμους.
Γενικά επίσης έχε κατά νου πως κρατούν κακίες όπως ο παλιός φούρνος κρατάει θερμοκρασία: με ακρίβεια και για ΠΟΛΥ ώρα.
Οι Σκορπιοί μπροστά τους είμαστε γατάκια.
Γενικά και να με ακούς εμένα γιατί ξέρω απο φούρνους, τα ελαττώματα τους είναι τα προτερήματα τους και τα προτερήματα τους είναι τα ελαττώματα τους ταυτόχρονα και συγχρόνως.
Α! να μη ξεχάσω, κάνουν πολύ καλό σεξ.
Φαγητό που τους πάει με το χαρακτήρα που χουν;
Μοσχαράκι στιφάδο τελεία και παύλα.
Σταθερό, κλασικό, το σέβεσαι, σε χορταίνει, αλλά ΔΕΝ είναι το πιάτο που θα σε κάνει να πεις “ωχ μαλάκα μου τι ήταν αυτό που φάγαμε τώρα ρε; ”.
Είναι το πιάτο που λες: “Τίμιο!”
Ακριβώς όπως κι αυτοί.
![]() |
| Φωτογραφία όπως πάντα το ai |
Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι (σπάλα ή ποντίκι), κομμένο σε μεγάλους κύβους
1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
3–4 κουταλιές πελτέ ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
6–7 κόκκοι μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλα
1 κουταλάκι ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι
1 φλιτζάνι νερό ή ζωμό
Προαιρετικά: 1 κουταλιά ξύδι για έξτρα “Αιγοκερίστικη οξύτητα”
Εκτέλεση:
Αρχικά ξεκινάμε να καθαρίσουμε τα κρεμμυδάκια.
Πολλά κρεμμύδια. Τόσα, που θα νομίζεις ότι καθαρίζεις το παρελθόν σου. Ο Αιγόκερως εκεί ατάραχος.Δεν κλαίει. Δεν συγκινείται.
Τι να τον αγγίξει καλέ; Αυτός έχει deadlines πιο σκληρά κι απ’ τη φλούδα του κρεμμυδιού.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά. Τόσο καλά, μέχρι να πει: “Εντάξει, παραιτούμαι, κάνε με ό,τι θες.”
Same energy με τους συνεργάτες του Αιγόκερου.
(Το αφήνεις να πάρει χρώμα όπως ο Αιγόκερως παίρνει χρώμα από το άγχος.)
Το βγάζεις στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνεις τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα αφήνεις να μαραθούν.
Προσθέτεις τα μικρά κρεμμυδάκια ολόκληρα και τα γυρίζεις 2–3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν.
Ρίχνεις τον πελτέ, ανακατεύεις να "ψηθεί", και σβήνεις με το κρασί.
Περιμένεις να εξατμιστεί το αλκοόλ - γιατί ούτε το στιφάδο ούτε ο Αιγόκερως ανέχονται χαλαρότητες.
Προσθέτεις το κρέας πίσω στην κατσαρόλα.
Βάζεις δάφνη, κανέλα, μπαχάρι, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, και το νερό/ζωμό.
Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις 2–2,5 ώρες να σιγοβράσει μέχρι να μελώσει.
(Όπως ο Αιγόκερως μαλακώνει μόνο μετά από 10 χρόνια therapy.)
Σερβίρεις με πατάτες, ρύζι ή χοντρό μακαρονάκι.
*Γιατί ο Αιγόκερως είναι το μόνο ζώδιο που θα κοιτάξει μια κατσαρόλα που βράζει 4 ώρες και θα πει:
"Επιτέλους, κάτι που σιγοβράζει πιο αργά από τα νεύρα μου!"*Φωτογραφία πάντα το ai
Το γλυκό που του πάει με το χαρακτήρα που χει;
Κορμός ψυγείου.
Το πιο ‘δουλειά-σπίτι-δουλειά’ γλυκό της δεκαετίας.
Υλικά:
250 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
200 γρ. βούτυρο
120 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. κακάο άγλυκο
½ φλιτζάνι γάλα
1 βανίλια
Προαιρετικά: 80 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα ή σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ μπισκότα πτι-μπερ.
Τα σπάμε.
(Όπως σπάει κι ο Αιγόκερως όταν του λες ‘χαλάρωσε λίγο’)
Σπάμε λοιπόν τα μπισκότα σε κομμάτια ίσα–όμοια.
(Ο Αιγόκερως θα στα μετρήσει ένα-ένα αν είναι ανομοιόμορφα.)
Μικρά, ισόποσα κομματάκια
(Γιατί αν είναι άνισα, ο Αιγόκερως θα στο γυρίσει πίσω σαν Excel με λάθη)
Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε ζάχαρη άχνη, κακάο, γάλα και βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο, σοκολατένιο μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα στα μπισκότα και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Αν βάλεις καρύδια/σταγόνες, τώρα είναι η ώρα.
Ανακατεύουμε όλα μαζί. Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε το μείγμα και το τυλίγουμε σε ρολό.
Σφίγγουμε καλά!
(Όσο σφίγγει κι ο Αιγόκερως τα συναισθήματά του)
Και το πετάμε στο ψυγείο για ώρες.
Πολλές ώρες.
Ιδανικά 8
(γιατί ο Αιγόκερως έχει πρόγραμμα)
Δεν θα του ξεκουραστεί ο κορμός στην τύχη, εντάξει;
Και όταν παγώσει, το κόβουμε σε φέτες. Ίδιες. Ομοιόμορφες. Laser measured.
Γιατί αν κόψεις μεγαλύτερο κομμάτι, θα σε κοιτάξει ο Αιγόκερως και θα πει:
"Να το δούμε λίγο αυτό ε;"
*Άσε που αν είναι στραβή η φέτα, μην πεις ότι είναι γλυκό Αιγόκερου, θα σε κυνηγήσουν.)




Σχόλια