Τα Ζώδια στο Φούρνο – 12 Συνταγές για να Ξεφουρνίσουμε Χαρακτήρες: Ο ΤΑΥΡΟΣ — “ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ: ΦΑΕ, ΠΙΕΣ, ΚΟΙΜΗΣΟΥ, ΕΠΑΝΑΛΑΒΕ”

Μετά από λαϊκή απαίτηση (δηλαδή κανένας ντιπ) συνεχίζουμε την σειρά αφιερωμένη στα ζώδια μέσα από την κουζίνα, εκεί όπου τα αστέρια καίγονται στο τηγάνι και τα πάθη σιγοβράζουν στη γάστρα.
Κάθε φορά είπαμε θα παίρνουμε ένα ζώδιο, θα το ξεγυμνώνουμε με χιούμορ, και μετά θα το ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά (άνευ αιδούς και ελέους), και θα το σερβίρουμε με συνταγές που του πάνε γάντι με το χαρακτήρα που χει.
Καρατσεκαρισμένο που έλεγε και η αείμνηστη Μαλβίνα!
Σήμερα έχει σειρά ο Ταύρος.
Ο γευσιλάγνος, ο λάτρης της σάρκας (γενικά και όχι μόνο της ζωικής)
Ο Ταύρος είναι τα μισά από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα ειδικά η λαιμαργία και η λαγνεία.
Ω ναι λάθος κατηγορείτε εμάς τους έρμους Σκορπιούς!
Η παροιμία (αν υπήρχε δηλαδή τέτοια) θα έλεγε: “Ο Θεός Έφτιαξε το Φαγητό για να ’χει Ο Ταύρος Κάτι να Λατρεύει” (και το σεξ…χμ…)
Ο Ταύρος δεν τρώει.
Τελετουργεί.
Είναι το ζώδιο που θα μαγειρέψει, θα καθαρίσει, θα ψιλοκόψει, θα βάλει μουσική και θα ανάψει και κερί στο τραπέζι.
Το πιρούνι του κατεβαίνει στο πιάτο σαν ιερέας στο θυμιατό.
Το φαγητό πρέπει να είναι βαθύ, απλό και αμαρτωλό.
Αν δεν στάζει, δεν αξίζει.
Αν δεν έχει υδατάνθρακα, βούτυρα ή κρέμες, τον χάνεις.
Στην κουζίνα, δεν έχει νεύρα, έχει στάση ζωής.
Το λάδι πρέπει να γυαλίζει, το ψωμί να είναι φρεσκοψημένο, κι εσύ να μη μιλάς όσο δοκιμάζει ή ακόμη καλύτερα να τον ταΐζεις για να δοκιμάζει.
Γιατί εκείνη τη στιγμή, ζει έναν μικρό ερωτικό διαλογισμό.
Αμαρτία του;
Η λαιμαργία.
Ειδικά για comfort food. Στα είπα αφού!
Αρετή του;
Η υπομονή!!!!!
Θα περιμένει να πέσει η θερμοκρασία στο cheesecake για να το
κόψει (γιατί ο ταύρος μάνα μου ξέρει ότι οι μεγάλες απολαύσεις θέλουν χρόνο)
Το φαγητό που του πάει με το χαρακτήρα που χει;


Μακαρονάδα με μπέικον, κρέμα και παρμεζάνα
Γιατί του ταιριάζει; Ο Ταύρος θέλει φαγητό που τον κάνει να αναστενάζει. 
Αυτή η μακαρονάδα είναι ό,τι πιο κοντά στο “φιλί με ιταλικό πάθος”.
Υλικά:
400 γρ. πένες ή ταλιατέλες
200 γρ. μπέικον σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. παρμεζάνα
Μαύρο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βράζεις τα ζυμαρικά με τις οδηγίες τους πακέτου
Σε ένα τηγάνι χώνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις μπέικον με κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να ψιθυρίζει “eat me daddy ρίχνεις πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
Ρίχνεις την κρέμα και αφήνεις το σύμπαν να δέσει. (ε καλά κουνήσου και συ κομμάτι)
Ανακατεύεις με τις βρασμένες πένες και χώνεις από πάνω μπόλικη παρμεζάνα.
Σερβίρεις, κάθεσαι, και λες «τώρα είμαι καλά».
(Αν δεν αναστενάξει κανείς στο τραπέζι, κάτι έκανες λάθος.)
 
Τσιζκεϊκ με μελι και καρυδια
Γιατί του ταιριάζει;
Ο Ταύρος χρειάζεται κάτι σταθερό, πλούσιο, με υφή που θυμίζει αγκαλιά και γεύση που δεν ξεχνάς. 
Ε και γενικά είναι λαίμαργος νταξ…


(φωτογραφίες το Ai)

Υλικά:
250 γρ. μπισκότα digestive
120 γρ. βούτυρο λιωμένο
500 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 κ.σ. μέλι
100 γρ. καρύδια καβουρδισμένα
Εκτέλεση:
Βάζεις τα μπισκότα στο Multi και τα κάνεις “σκόνη και θρύψαλα να γίνομαι μαζί σου”
Λιώνεις το βούτυρο
Τα ανακατεύεις (τα μπισκότα ντε) με το λιωμένο βούτυρο, πατάς τη βάση καλά να αποκτήσει μια ομοιογένεια και να μην είναι σαν αυθαίρετο στη Λούτσα
Ψύχεις. (έτσι απλά)
Σε ένα μπόλ, χτυπάς: τυρί, γιαούρτι, μέλι, ρίχνεις πάνω στη μπισκοτοβάση
Ξαναψύχεις. (σκάσε σε ακούω!)
Πριν το σερβίρεις, ρίχνεις μέλι και καρύδια από πάνω.
Το κοιτάς λίγο.
Το αγαπάς.
Και μετά;
Το καταστρέφεις σαδιστικά και υπέροχα με ένα κουτάλι. (της σούπας)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις