Μύδια Σαγανάκι για μερακλήδες
Μύδια Σαγανάκι
Υλικά (για 4 άτομα):1 κιλό μύδια (καθαρισμένα, με το κέλυφος)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
400 γρ. ντομάτα κονκασέ ή φρέσκια ντομάτα τριμμένη
100 ml λευκό κρασί
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. καυτερή πάπρικα ή μπούκοβο
(προαιρετικά)
100 γρ. φέτα (σε μικρά κομμάτια)
100 γρ. φέτα (σε μικρά κομμάτια)
Μαϊντανός (ψιλοκομμένος) για γαρνίρισμα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Καθαρισμός μυδιών: Ξέπλυνε καλά τα μύδια. Αφαίρεσε τα «γένια» τραβώντας τα προς τα έξω και τρίψε τα κελύφη με βούρτσα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή βαθύ σαγανάκι, ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν (2-3 λεπτά). Πρόσθεσε την πιπεριά και σόταρε για άλλα 2 λεπτά.
Σβήσε με το κρασί και άφησε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Πρόσθεσε την ντομάτα, τη ζάχαρη, την καυτερή πάπρικα (αν χρησιμοποιείς), αλάτι και πιπέρι. Σιγόβρασε για 8-10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ρίξε μέσα τα μύδια, κάλυψε με καπάκι και μαγείρεψε για 5-7 λεπτά ή μέχρι να ανοίξουν όλα τα μύδια. Όσα δεν ανοίξουν, απλά πέταξέ τα.
Σβήσε τη φωτιά, πρόσθεσε τη φέτα και ανακάτεψε απαλά.
Ε τι θες και άλλα; Αυτό είναι όλο ντε!
Σχόλια