Και τώρα θα σας πω πώς είναι να δουλεύεις κουζίνα στην Ελλάδα του σήμερα. Part 1
Δεν είναι ρομάντζο. Δεν είναι Netflix. Δεν είναι “MasterChef". Είναι ιδρώτας που τρέχει μέσα στα μάτια. Είναι πληγές από καμένο λάδι στα χέρια σου. Είναι πόνος στη μέση, στις φτέρνες, στα νεύρα σου. Είναι να μπαίνεις στη βάρδια σου χωρίς να έχεις κοιμηθεί αρκετά. Να δουλεύεις με πυρετό, καμένος, κομμένος. Να μη σε ρωτάει κανείς αν είσαι καλά. Είναι να λείπει προσωπικό και να σου λένε: “βάρα εσύ για δύο”. Είναι να λιποθυμάς μπροστά σε συνάδελφο και να σου λέει: "αχ δεν μπορώ να σε πάω στο νοσοκομείο έχω να πάω σουπερ μαρκετ" Είναι να μη σχολάς ποτέ στην ώρα σου, αλλά να σου τη λένε κι από πάνω αν καθυστερήσεις 5 λεπτά. Είναι να μαγειρεύεις για 100 άτομα με μάτια που δεν φτάνουν, με ψυγείο χαλασμένο, με πρώτο υλικό για πέταμα. Είναι να σού φωνάζει ο “υπεύθυνος” για κάτι που δεν φταις, μπροστά σε όλους, με ύφος εξουσίας και ανωτερότητας, λες και είσαι σκουπίδι. Είναι να τρέχεις σαν τρελός να καλύψεις λάθη άλλων. Είναι να νιώθεις ένοχος που ζητάς ρεπό. Είναι να έχεις φάε...