Τα Ζώδια στο Φούρνο – 12 Συνταγές για να Ξεφουρνίσουμε Χαρακτήρες: Ο ΛΕΩΝ - Φόρα γυαλιά ηλίου, γιατί το ζώδιο αυτό βγαίνει από το φούρνο με προβολέα και καπνούς εισόδου Eurovision.

Και λέω δεν μπορεί κάτι ξέχασα. Οχι απλά κάτι ξέχασα.. ΞΕΧΑΣΑ το Βασιλιά του ζωδιακού! Τα αγαπημένα μας βρωμόγατα.
Ο ΛΕΩΝ!
Αν δεν τους βάλεις πρώτους, θα σου κάνουν παράπονο ότι τους αδικείς.
Αν τους βάλεις πρώτους, θα σου πουν ότι εννοείται, γιατί αλλιώς δεν γίνεται.
Αρχικά θα ξεκαθαρίσουμε κάτι, Ο Λέων γεύεται! Ο Λέων δεν τρώει φαγητό.
Τρώει αυτό που πιστεύει ότι αξίζει στον εαυτό του.
Και αυτό συνήθως σημαίνει:
Κάτι ακριβό, κάτι εντυπωσιακό, κάτι που όταν το ανεβάσει στο Instagram θα χτυπήσει likes από άτομα που δεν τον συμπαθούν καν αλλά θα σχολιάσουν «OMG και τρια LOL τέλειοοοο » για να φανούν κοσμικοί και να μην τους κατασπαράξει, (επίσης μην τολμήσεις και του πιάσεις τα μαλλιά η ΔΕΝ κάνεις κομπλιμέντο για το μαλλί) Ο Λέων δεν μαγειρεύει συχνά, γιατί δεν είναι καμία πλέμπα να περνάει την ώρα του στην κουζίνα τηγανίλες και μυρωδιές, αλλά όταν το κάνει μαγειρεύει θεαματικά!
Αν ανάψει τα μάτια της κουζίνας, θέλει μπακγκράουντ μουσική, spotlight πάνω του και βοηθό/ Groupie/ Fan club που του λέει: «OMG και τρία LOL τι ωραία το ανακάτεψες αυτό…»
Αν δεν τον θαυμάσεις την ώρα που ανακατεύει την κατσαρόλα τον ήπιες κρύο.
Η αμαρτία του;
Η υπερηφάνεια.
Ο Λέων θέλει τα πάντα premium extravaganga με Gliter αστερόσκονη και τη Lady Gaga μαζί!
Νερό; Όχι νερό κουκlίτσα μου δεν κατάλαβες καλά! ΝΕΡΟ φιλτραρισμένο από τα χιόνια του Ολύμπου σε ανακυκλωμένο μπουκάλι, η κομμάτια να γίνει έστω Fiji
Αλάτι; Όχι αλάτι χρυσό μου, Ανθό θαλασσινού αλατιού που τον συνέλεξε νεράιδα επάνω σε μονόκερο. ¨Έστω μαύρο αλάτι Χαβάης, γιατί το Ροζ Ιμαλαίων το ρίχνουμε έξω απο τη βίλα στα χιόνια
(τα δουλικά βασικά όχι ο Λέοντας!)
Η αρετή του;
Η γενναιοδωρία.
Θα ταΐσει τους πάντες, θα κεράσει τους πάντες, θα κεράσει τους πάντες (γιατί ήμεθα large τύποι) και  θα πει «πάρτε κι άλλο» και μετά θα κάνει παύση 3 δευτερολέπτων ώστε να πείτε όλοι: «Αχ τι καλός!»
(ναι, το μετράει.)
Το φαγητό που του πάει με το χαρακτήρα που χει;
Παπαρδέλες με τρούφα και μανιτάρια
“είμαι premium, μην με αγγίζεις”
Ο Λέων θέλει ζυμαρικό που να του θυμίζει ότι δεν είναι σαν τους άλλους. Μη πάρεις τίποτα του πεταματού σε έκαψε!
*φωτογραφία το Ai
Υλικά:
400 γρ. παπαρδέλες φρέσκες
300 γρ. μανιτάρια premium (βασιλομανίταρα, Μορχέλες,Trompettes des morts, Κανθαρέλες, κτλπ)
1 μεσαία μαύρη τρούφα (ή έστω λάδι τρούφας αλλά μην τολμήσεις σε κατασπάραξε)
200 ml κρέμα
Παρμεζάνα
Βούτυρο αγελαδινό
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζεις με ένα νοπό πανάκι τα μανιτάρια τα κόβεις σε κομμάτια με τα χέρια για να μην τα τραυματίσεις (ναι...)  τα ρίχνεις στο βούτυρο και τα τσιγαρίζεις! Ρίχνεις κρέμα, βράζεις σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, παπαρδέλες, ενώνεις,
Και στο τέλος κάνεις μια «ντεκοραρα» με τρούφα που την βγάζεις φλούδες στις παπαρδέλες από πάνω για το σόου.
(εντάξει είπαμε Λέοντες είμαστε όχι Εφοπλιστές)
Αν δεν βγάλει ο Λέων κινητό να το φωτογραφίσει; Απέτυχες.
Το γλυκό που του πάει με το χαρακτήρα που χει;
Μους σοκολάτας με βρώσιμο φύλλο χρυσού
Παπαρδέλες με τρούφα και μανιτάρια 
(γιατί αλλιώς θα σε κοιτάξει λες και του έφερες γιαούρτι μαράτα 0%)
Υλικά:
200 γρ. κουβερτούρα εξαιρετικής ποιότητας 55–70%
50 γρ. βούτυρο αγελάδος
4 αυγά (χωριστά κρόκοι – ασπράδια)
60 γρ. ζάχαρη
200 ml ζωική κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
1 πρέζα αλάτι
1 φύλλο βρώσιμο χρυσό (edible gold leaf) για το σερβίρισμα
(ή μικρά κομμάτια, αν έχεις από αυτά που έρχονται σε booklets)
Εκτέλεση:
Σε μπεν μαρί λιώνεις τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο. Ανακατεύεις μέχρι να γίνει μια λεία, γυαλιστερή κρέμα.
Αποσύρεις και αφήνεις 5 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία, για να μη σου κόψει όταν μπει ο κρόκος. Ρίχνεις τους κρόκους Προσθέτεις τους κρόκους έναν–έναν, ανακατεύοντας γρήγορα. Το μείγμα πρέπει να γίνει βελούδινο, σαν ganache.
Χτυπάς ασπράδια σε μαρέγκα σε καθαρό μπόλ: Βάζεις τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι. Χτυπάς μέχρι να κάνει αφρό, Προσθέτεις τη ζάχαρη σταδιακά, Συνεχίζεις μέχρι να γίνει σταθερή, γυαλιστερή μαρέγκα. Αυτό θα δώσει τον «αέρα» της μους.
Χτυπάς την κρέμα: Σε άλλο μπολ, χτυπάς την παγωμένη κρέμα μέχρι να γίνει ελαφριά σαντιγί (όχι πολύ σφιχτή).
Ενσωμάτωση: Ενώνεις πρώτα τη σαντιγί μέσα στο σοκολατομείγμα, με απαλές κινήσεις. Μετά ρίχνεις τη μαρέγκα σε 2–3 δόσεις, διπλώνοντας με σπάτουλα (όχι ανακάτεμα σαν μπετονιέρα).
Θες να κρατήσεις τον αέρα ζωντανό.
Ψύξη: Μοιράζεις σε μπολάκια ή ένα μεγάλο σκεύος.
Ψύχεις τουλάχιστον 3 ώρες (ή όλο το βράδυ αν θες τέλειο αποτέλεσμα).
Σερβίρισμα με Βρώσιμο Χρυσό:
Πιάνεται μόνο με πινέλο, ή με τη γνήσια ελληνική ανάσα “φσσστ” να κολλήσει λίγο στο πιάτο (μην γελάς, έτσι το κάνουν οι pâtissiers).
Το ακουμπάς απαλά πάνω στη μους, σε μικρό φύλλο ή σε “σκισμένο” κομμάτι για πιο ραφινάτο look. Η μους πρέπει να είναι καλά παγωμένη για να κολλήσει όμορφα ο χρυσός.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις