Mirror, mirror on the... ΕΓΩ πρώτα! Ο Νάρκισσος και όχι Χρυσόστομος
Μέρες χαράς! Μέρες γιορτής! Όλα λάμπουν γύρω μας και πιότερο από όλα στην παρέα/στον κόσμο/στη γειτονιά/ λάμπει ο ένας και μοναδικός!
Ο Νάρκισσος!
Είναι το είδος το ανθρώπινο που –πιστεύει- πως άμα κοιτάει το είδωλό στον καθρέφτη ο καθρέφτης παθαίνει δώδεκα καρδιακά και αρχίζει να τραγουδάει (ο καθρέφτης) «Ανάβεις φωτιές και όλα τα καις»
Το κακό είναι ότι ο καθρέφτης δεν τραγουδά αλλά ο νάρκισσος ως γνήσιος παπάρας που είναι το πιστεύει βαθιά πως είναι ένα μείγμα θείας κοινωνίας με στρας και όντως ο καθρέφτης τραγουδά.
Ο νάρκισσος δεν βγαίνει να διασκεδάσει, να πιει, να χορέψει, νε φλερτάρει, να κάνει σεξ, βγαίνει ΝΑ ΑΡΕΣΕΙ, να τον θαυμάσουν, να τον φλερτάρουν, να ρίξει όσα περισσότερα άκυρα μπορεί, και μετά πάει σπίτι του να τον παίξει. (στον καθρέφτη)
Βλέπει τον εαυτό του ως τον τελευταίο ζωντανό superstar του μάταιου αυτού κόσμου, αγνοώντας, και παράλληλα πιστεύοντας ακράδαντα, ότι ο κόσμος γύρω του είναι απλώς σκηνικό.
Ένα συνεχόμενο άγχος μιας αόρατης κάμερας σε περίπτωση κακής λήψης σαν τον Victor στο βιβλίο Grammrama –καλά εκείνος ήταν και νάρκισσος και διπολικος και ψυχάκι-
«Ξέρεις τι θα ήθελα να κάναμε τώρα;» σε ρωτάει, και εννοεί όχι αυτό που θες εσύ, αλλά αυτό που θα τον κάνει να λάμψει περισσότερο.
Έχει Καλά; ¨Ετσι και έτσι…Ξέρει να πουλάει τον εαυτό του σαν luxury προϊόν.
Έχει Κακά; Κάθε σχέση μαζί του μοιάζει με one-way mirror. Βλέπεις εσύ εκείνον, εκείνος βλέπει μόνο εσένα να τον θαυμάζεις.
Αν οι άλλοι δεν του κάνουν like, θα τους αγνοήσει ή θα τους στιγματίσει σαν αχρείαστο background noise.
Ο Νάρκισσος είναι κατ’ εξοχήν “καλά” και “κακά” σε έναν αστείο, ελληνικό καμβά: Καλά γιατί ξέρει να σε μαγεύει με τσαχπινιά, νάζι, γοητεία, και εκείνη τη λάμψη που κάνει τους γύρω να νομίζουν ότι μόλις συναντήσαν έναν rockstar.
Κακά γιατί δεν βλέπει τίποτα πέρα από τον καθρέφτη του, τον εαυτό του, τη λάμψη του.
Δεν έχει αυτιά για τα προβλήματα των άλλων και αν δεν τον προσκυνάς, θεωρείσαι εσύ ότι είσαι ο ηλίθιος.
Είναι σαν να προσκαλείς έναν φίλο στο σπίτι σου, κι εκείνος φέρνει μόνο τον εαυτό του.
Τόσο απλό! (και περιμένει και χειροκρότημα)
Το κοινό αγαπά το show του, η αυτόν πες μου αλήθεια;
Ο Νάρκισσος είναι καλός για όσους αντέχουν το υπερβολικά υπερβολικό ego, δεν παίρνουν τους ανθρώπους πολύ σοβαρά
Κακός για όσους έχουν μυαλό.
Αν ήταν γλυκό με το χαρακτήρα που χει;
Σοκολατόπιτα ρευστή μέσα άψογη έξω με φουντούκια για να θυμάσαι πως δεν είναι και εντελώς αθώος
200 γρ. κουβερτούρα μαύρη
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
50 γρ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε φούρνο στους 180°C.
Λιώνουμε σοκολάτα σε μπαιν μαρί μαζί με το βούτυρο και αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει.
Σε έτερο μπόλ: Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μείγμα βούτυρο με σοκολάτα, το αλεύρι κοσκινισμένο, τη βανίλια και την πρέζα αλάτι. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα φουντούκια και ανακατεύουμε απαλά.
Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι για 20-25 λεπτά, αφήνοντας το κέντρο λίγο λιωμένο —
Σερβίρουμε ζεστό, με ένα κομμάτι να ξεχωρίζει πάντα πρώτο στο πιάτο με μπόλικο παγωτό βανίλια.
Extra tips:
Glossy Chocolate Glaze ( «Κοίτα με και λιώσε»)
Υλικά:
120 ml νερό
200 γρ. ζάχαρη
75 γρ. κακάο άγλυκο καλής ποιότητας
100 ml κρέμα γάλακτος 35%
8 γρ. ζελατίνη σε φύλλα (ή σκόνη)
Εκτέλεση:
Μουλιάζεις τη ζελατίνη σε κρύο νερό (αν
είναι φύλλα) για 5–10 λεπτά.
Σε κατσαρολάκι βάζεις νερό + ζάχαρη + κακάο.
Ανακατεύεις καλά με σύρμα, σε μέτρια φωτιά.
Σε κατσαρολάκι βάζεις νερό + ζάχαρη + κακάο.
Ανακατεύεις καλά με σύρμα, σε μέτρια φωτιά.
Μόλις πάρει βράση, ρίχνεις την κρέμα γάλακτος.
Χαμήλωσε ελαφρώς και άφησέ το να σιγοβράσει 2–3 λεπτά, μέχρι να
γίνει λείο και γυαλιστερό.
Κατεβάζεις από τη φωτιά.Στύβεις τη ζελατίνη και τη ρίχνεις μέσα. Ανακατεύεις μέχρι να διαλυθεί
τελείως.
Περνάς το glaze από σουρωτήρι (σημαντικό –
θέλουμε τέλεια λεία επιφάνεια).
Αφήνεις να πέσει η θερμοκρασία στους 32–35°C.
Εκεί είναι το σημείο που γυαλίζει σαν καθρέφτης και στρώνει σωστά.
Πώς το ρίχνεις (για να ΜΗΝ γίνει
χωριάτικο)
Το γλυκό πρέπει να είναι κρύο (ιδανικά από
ψυγείο).
Το βάζεις πάνω σε σχάρα.
Ρίχνεις το glaze από το κέντρο προς τα έξω,
χωρίς σπάτουλα.
Το αφήνεις να τρέξει μόνο του.
Ο Νάρκισσος δεν απλώνεται χαλάρωσε! Απλώνεται μόνο η λάμψη του.
Μικρά tips επαγγελματία
Θες τέλειο καθρέφτη; Μην ανακατεύεις όταν
κρυώνει → φυσαλίδες = ρυτίδες.
Αν κάνει φυσαλίδες, σπάσ’ τες με οδοντογλυφίδα,
όχι με σύρμα.
Δούλεψε με μαύρο πιάτο ή μαύρο φόντο →
απογειώνει το ego του γλυκού.



Σχόλια