Χοιρινό με ανανά και γλυκιά και καυτερή σως
Υλικά:
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε κομμάτια ει δυνατόν μικρά
Ελάχιστο σησαμέλαιο τόσο ώστε να καλύψει τον πάτο του γουόκ
1 κονσέρβα ανανά σε φέτες
2 κόκκινες πιπεριές
2 πράσινες πιπεριές
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
3 μεγάλα μανιτάρια
1 μέτριο κολοκυθάκι
1 σκελίδα σκόρδο
2 μικρά καρότα
1 βάζο sweet chilly sauce έτοιμη [άστο για πρώτη φορά μη σε βάζω να τη φτιάξεις]
Αλάτι, πιπέρι κόκκινο γλυκό, κόκκινο καυτερό, Τζίντζερ σε
σκόνη
Εκτέλεση:

Πλύνε χέρια σήκωσε μανίκια και πάμε να δούμε τι έχουμε.
Παίρνεις το κρέας μωρό μου και το πλένεις, το βάζεις σε
ένα τρυπητό να στραγγίσει και το αφήνεις στην άκρη. Γενικά λίγο νου σου με τα ωμά κρέατα, νταξ τα ζώα είναι τσίτα πίτα στα φάρμακα αλλά γενικά ποτέ δεν ξες, ο φόβος φυλάει τα έρμα, άρα καλό είναι να τις κάνεις συμμαζεμένα αυτές τις δουλειές.
Πλένεις καλά τα χέρια σου και πιάνεις να καθαρίσεις τα
λαχανικά, εντάξει αδερφέ δε θα σε βάλω να κάνεις και πυρηνική σύντηξη σε
ισότοπα υδρογόνου.Cool
Καθαρίζεις τα λαχανικά και τα κόβεις:
Το κρεμμύδι καρέ, σε κυβάκια δηλαδή
Τα μανιτάρια και το σκορδάκι σε φέτες
Καρότο, πιπεριές και κολοκυθάκι σε μπαστουνάκια.
Τέλος και αυτά.
Παίρνεις ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι η γουόκ και
ρίχνεις μέσα λίγο σησαμέλαιο και το γουρούνι να τσιγαριστεί, όχι μη βάλεις πολύ
λάδι, όπως είναι σκέτο θα βγάλει αυτό από το λίπος του. To τσιγαρίζεις
καλά να ροδίσει, [γενικά η φιλοσοφία του ασιατικού φαγητού είναι το stir fry. Δηλαδή λίγο καυτό λάδι
στο γουόκ, ισομεγέθη με το κρέας η χωρίς κρέας δεν θα τα χαλάσουμε εκεί,
ψιλοκομμένα λαχανικά και ψήσιμο να κρατάνε να μην γίνονται νιανιά] και αφού
ροδίσει το κρέας, ρίχνουμε τα λαχανικά σταδιακά ξεκινώντας από το σκληρό καρότο
μέχρι τα μαλακά μανιτάρια λίγα λίγα τη φορά. Ανακατεύουμε καλά και τέλος, ρίχνουμε
και τον ανανά, όπου τον έχουμε στραγγίσει από το ζουμί του [εγώ είμαι γουρούνι
και το ήπια να ξες] κομμένο και αυτόν σε κύβους.
Σοτάρουμε και ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το μισό βάζο από τη
σως γιατί είναι γενικά πολύ γλυκιά και αφήνουμε να δέσει.
Σάλτσα μπορούμε να φτιάξουμε και μεις αλλά γενικά θέλει
υλικά και είναι μανούρα, πάρε μια με την έτοιμη τη φασόν και μετά θα πάμε στα
πιο δύσκολα.
Πασπαλίζεις με σουσάμι και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
αλλά εμείς να σε πω και χωρίς αυτό μια χαρά του γαμήσαμε τα πρέκια.
Σερβίρεις με ρύζι άσπρο απλό κλασικό, κοίτα μη βάλεις
πατάτες τηγανητές και γίνουμε ρόμπα, τα Ασιατικά θέλουν τέτοια, ρύζια, νουντλς
ξέρεις τώρα. Αν είναι και θες πατάτες έχω κάπου συνταγή για σνίτσελ.
Ρύζι
Υλικά:
1 κούπα ρύζι Μπασμάτι
2 κούπες νερό ζεστό με έναν κύβο λαχανικών μέσα λιωμένο
1 κ.σ. μαργαρίνη ή 1 κ.σ. βούτυρο ή 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε καλά το ρύζι.
Σοτάρουμε το ρύζι στο βούτυρο ή μαργαρίνη ή ελαιόλαδο ή
ότι έκατσε η κούτρα μας να βάλουμε μέσα και προσθέτουμε το ζωμό ζεστό, αλάτι
και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην ησυχία του.
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια.
Μαγειρεύουμε με το καπάκι μισόκλειστο.
Όταν έχει σχεδόν ρουφήξει το ζωμό, αποσύρουμε από τη
φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος με μία λεπτή πετσέτα.
Σερβίρουμε μαζί με το κρέας.
Σωστός;
Σχόλια