Κανελόνια με κιμά
Αυτό που ισχύει για το πακέτο με τα κανελόνια είναι το
ίδιο που ισχύει για τα Βυζιά και για το Martini: “Ένα είναι λίγο,
Τρία είναι πολλά”
#μένουμεσπιτι είπε
ο Π.Ο.Υ και εγώ κατάλαβα ότι #μένουμεχοντροί
και αφού είμαστε έγκλειστοι #τρώμεσανζωα
Μέσα.. μέσα… άντε με΄χρι την αυλή, τάχα τι να φτιάκς; Θα
μαγειρέψεις θα δεις καμιά σειρά και θα κοιμάσαι, ναι δεν λέω υπάρχουν χιλιάδες
δημιουργικά πράγματα να κάνεις αλλά γω μιλάω για τα απλά τα καθημερινά.
Αν λοιπόν αδερφέ, ημέρες και έργα καραντίνας, δεν μας κόψουν
την κυκλοφορία, και αν καταφέρεις και πας σουπερ μάρκετ, και αν έχει μείνει και
τίποτα εδώ που τα λέμε γιατί αυτές οι αδίστακτες γριές, ναι αυτές που στη δεξιά
τσέπη έχουν ματόχαντρο και στην αριστερή σταυρουδάκι μαζί με τσαλακωμένα
χαρτομάντιλα, και ψίχουλα από αντίδωρο έχουν αγοράσει μαζί όλα τα άλλα μαζί με
το κωλόχαρτο και τα πόμολα ξέρω γω και τα χουν σκουπίσει όλα.
Μαλάκα μου… Πέντε τελευταία πακέτα με γάντια είχε στο
Μαρκετ προχθές και τα πήρε η άλλη σφιχτά αγκαλιά λες και ήταν ο Σμίγκολ με το
Δαχτυλίδι στον Αρχοντα των Δαχτυλιδιών. Δώσε μωρή κακό χρόνο να μην έχεις και
σε μένα ένα τη λέω, τίποτα αυτή δικά μου είναι, δώσε μωρή της λέω δεν είσαι ο Μαγκντί
Γιακούμπ ο καρδιολόγος τι θα τα κανεις τόσα γάντια γαμώ το διάολο μου μέσα; Σε
τσόντα με Λάτεξ θα παίξεις αησιχτιρι από κει χάμω ταγάρι.
Δε πα να πα… απτόητη αυτή πέταξε πίσω το μαλλί και
τακούνι μπρός τακούνι πίσω τράβηξε κατά το ταμείο και με άφησε εμένα να κοιτάω
τα άδεια ράφια.
Σου ξαναλέω εγώ κανελόνια πήγα να πάρω
Και να σου και η γριά μπροστά μου, να μου κλείνει το
δρόμο…. Δώδεκα Δωδεκάδες κωλόχαρτο και 4 πακέτα Δίκιλο Χαρτί κουζίνας στην
αγκαλιά κουβάλαγε, Ζαλωμένη σαν το Ράμπο με τα Πυρομαχικά είχε πιάσει μισό
τετραγωνικό πεζοδρόμιο και πήγαινε… άιντε….. λέω δε μπορεί θα χει δημόσιες
τουαλέτες σπίτι της η θα τα φυτεύει στον κήπο δεν βρίσκω λύση γιατρέ μου, και
μαυτά και με τα άλλα την έκανα για σπίτι. Καλύτερα χοντρός παρά στη φυλακή….
Για αυτό σου λέω μπρο…. Απαγόρευση και λίγο μας είναι…
Κανελόνια με Κιμά
Υλικά:
2 πακέτα κανελόνια
½ κιλό κιμά μοσχάρι κατά προτίμηση
4 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε κυβάκια
1 κουτάκι ντοματάκι κομμένο κονκασέ
6-7 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 μικρά καρότα καθαρισμένα και τριμμένα στη χοντρή πλευρά
του τρίφτη
1 κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε κυβάκια
2 αβγά
200 γραμμάρια διάφορα μιξ τριμμένα τυριά σε σακουλάκι, από
αυτά που έχουν στα σούπερ μάρκετ στο Section με τα αλλαντικά.
2 κύβους λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι μαύρο, κόκκινο κτλπ κατά βούληση
Ελαιόλαδο φυσικά…
Πλένεις χέρια αυτό το ξες από πάντα έτσι μην τα ξ
αναλέμε
τώρα ειδικά.... Άντε άμα θες σου επιτρέπω να βάλεις και γάντια, αφού αγόρασες...το ξέρω....
Πιάσε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο και βάλε την στο μάτι της
κουζίνας να κάψει, αλλά όχι να ντουμανιάσει, ρίξε μέσα ελαιόλαδο τόσο όσο να
πιάσει να καλύψει τον πάτο.
Μπουμπούνα μέσα στον κιμά μαζί με το κρεμμύδι που έχεις ψιλοκόψει
σε κυβάκια, και ξεκίνα να ανακατεύεις καλά να σπάσει ο κιμάς και να αρχίσει να
τσιγαρίζεται. Όσο καλύτερα τον κονιορτοποιήσεις και όχι δεν εννοώ να βάλεις το
μπίμερ μέσα να τα κάνεις μπουρδέλο, τόσο καλύτερα θα γεμίσεις τα κανελόνι.
Πιάσε τώρα και ρίξε μέσα στο μείγμα το καρότο, την
πιπεριά, το μαϊντανό και συνέχισε να τσιγαρίζεις, όταν δεις και σώνει από υγρά,
ρίξε μέσα το κονκασέ, και συμπλήρωσε με νερό, εγώ ξες τι κάνω; Ρίχνω μέσα στην
κονσέρβα νερό και έτσι ξεπλένω και ότι έχει μείνει μέσα από ντομάτα.
Άσε να πάρει βράση και ρίξε μέσα τους κύβους και τα
μπαχαρικά, χαμήλωσε τη φωτιά και βράσε για δεκαπέντε λεπτά ανακατεύοντάς συχνά
να μην κολλήσει. Αφού γίνου όλα αυτά πάρε κατέβασε την κατσαρόλα από τη
φωτιά και άσε το μείγμα να κρυώσει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ γιατί αν είναι ζεστό, και θα
καίγεσαι δεν θα μπορείς να γεμίσεις τα κανελόνια αλλά και θα σπάνε τα ζυμαρικά από
την αλλαγή θερμοκρασίας.
Αφού έχει κρυώσει καλά, σπάσε μέσα τα δύο αυγά ανακάτεψε
καλά και ρίξε και μια καλή χούφτα από τα τριμμένα τυριά.
Όπως όλοι ξέρουμε
(ξέρουμε όντως;) τα κανελόνια ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΤΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ, τα γεμίζουμε
στεγνά και άβραστα, έτσι λοιπόν πάρε ένα κουταλάκι και ξεκίνα να γεμίζεις τα
κανελόνια, βασικά μαλακίες, πλύνε καλά τα χέρια σου και γέμισε τα με τα χέρια
να τελειώνουμε, είπαμε να κάνουμε φαγητό όχι άσκηση υπομονής.
Ότι γεμίζεις το αραδιάζεις το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα
μεγάλο ταψί. Κάτι θα τελειώσει πρώτα και λογικά αυτό θα είναι ο κιμάς, και κει
σταματάς να γεμίζεις.
Με μισό κιλό κιμά θέλεις ένα ολόκληρο πακέτο και λίγο
ακόμη από το δεύτερο.
Ωραία τώρα αφού τα γέμισες, ρίξε μέσα, επάνω δηλαδή στα
ζυμαρικά, τα ζουμιά από την κατσαρόλα, και τόσο νερό η κρέμα γάλακτος όσο να τα
καλύψεις μέχρι επάνω, τύλιξε το ταψί από πάνω καλά με αλουμινόχαρτο και βάλε το
ταψί να ψηθεί στους 200 βαθμούς στη μεσαία σχάρα του φούρνου, σε προθερμασμένο
φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι δηλαδή να μαλακώσει το ζυμαρικό, τάχα το ο κιμάς
έτοιμος είναι, μη νομίζεις δα πως κάνουμε και πυρηνική σύντηξη σε ισότοπα
υδρογόνου. Μακαρόνια με κιμά είναι σε άλλο σχέδιο.
Λίγο πριν το τέλος κάλυψε τα ΟΛΑ από πάνω με τα τριμμένα
τυριά και άσε να λιώσουν και να πάρουν χρώμα.
Τα υπόλοιπα τα ξέρεις.
Σχόλια