Club με μπιφτέκι και πίτες



Τα Υλικά που αναφέρονται εδώ είναι να κάτσεις να κάνεις πράμα. Τρία ατομικά δηλαδή για να ταΐσεις κόσμο, αλλιώς τζάμπα κόπος στο λέω από τώρα να ξέρεις να μη με βρίζεις.

Υλικά:
600 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο αβγό
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
1 μικρό βαζάκι μαγιονέζας [500 ml]
1 σακουλάκι έτοιμη κομμένη σαλάτα mesclun [υπάρχει σε όλα τα S/M και είναι από 100 έως 300 γραμμάρια]
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε φέτες
6 φέτες Τσένταρ
6 φέτες Γκούντα ή Ένταμ
6 φέτες Μπέικον ψημένες ελαφρώς
1 πακέτο τετράγωνες πίτες καλαμποκιού για σουβλάκι
1 σακούλα προτηγανισμένες πατάτες [Ναι. Τι?]


Εκτέλεση:
Στο ξανά λέω μη με βρίσεις, μερικά φαγητά μοιάζουν και ομολογουμένως είναι κιόλας, εύκολα στην κατασκευή σε μια επαγγελματική κουζίνα όπου έχεις όλα τα επί μέρους υλικά έτοιμα και στήνεις το πιάτο, αλλά για την οικιακή κουζίνα πολλά από αυτά είναι μπελάς.
Μεγάλος.
Καλά και στην κουζίνα ενός μαγαζιού είναι αυτό ξες το “πάρε βάλε στήσε κόψε ψήσε” ταυτόχρονα που θέλει γρηγοράδα…
Τες πα… αν έχεις πιτσιρίκια σπίτι και θέλεις να τα καλοπιάσεις η τίποτα φίλους και θέλετε απλά να αράξετε είναι καλή φάση, αλλιώς γάμα το.
Λοιπόν άκου τι θα κάνεις.
Πλύνε τα χέρια σου, πάρε τον κιμά και ρίχτον μέσα σε ένα μεγάλο τάπερ, αλατοπιπέρωσε τον και αν θέλεις μπορείς να βάλεις και λίγο σκόρδο και κρεμμύδι σε σκόνη να μην είναι τέρμα άγευστος. Ρίξε μέσα και το 1 αβγό
Ζύμωσε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά του, και κατόπιν πλάσε τον σε μπιφτέκια 200 γραμμαρίων το ένα.
Καλύτερα να τα ψήσεις σε σχάρα η σε τηγάνι με ραβδώσεις το λεγόμενο σχαροτήγανο, δεν θέλουν πολύ ώρα να ξέρεις.
Τα ψήνεις και τα αφήνεις στην άκρη να στανιάρουν.
Τις πατάτες αν θες να τις κάνεις στο φούρνο παίρνεις ένα ταψί, στρώνεις μια λαδόκολλα για να μην τρίβεις μετά σαν το μαλάκα, και τις ψήνεις σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να τραγανίσουν και να ξεροψηθούν, αν όχι η άλλη επιλογή είναι τηγάνι η φριτέζα.
Έτσι και αλλιώς οι κατασκευαστές βάζουν οδηγίες χρήσης στα προϊόντα τους.
Στο ίδιο τηγάνι που έψησες τα μπιφτέκια, πιάσε και “Πέρνα” λίγο τις πίτες από τη μια και από την άλλη πλευρά για να πάρουν χρώμα, προψημένες είναι όλες αυτές οι πίτες μη φοβάσαι, και όπως κάνεις αυτή τη δουλειά, ταυτόχρονα πιάσε και κόψε τα μπιφτέκια χωρίς να τα διαλύσεις στη μέση κατά μήκος να βγούνε δυο μισά. Πρόσεχε το τονίζω ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ
Για το στήσιμο:
Στρώση 1η: Μια πίτα αλειμμένη με μαγιονέζα, επάνω σκόρπισε πρασινάδα από το σακουλάκι να πάει παντού, μια φέτα ντομάτα, μισό μπιφτέκι, μια φέτα ένταμ, μια φέτα μπέικον.
Στρώση 2η: καπακώνουμε με Δεύτερη πίτα αλειμμένη με μαγιονέζα, επάνω σκόρπισε πάλι πρασινάδα από το σακουλάκι να πάει παντού, μια φέτα ντομάτα ξανά, μισό μπιφτέκι, μια φέτα τσένταρ αυτή τη φορά, μια φέτα μπέικον.
Στρώση 3η: Ρίξε μαγιονέζα από τη μέσα πλευρά της πίτας και καπάκωσε τα υπόλοιπα δύο.
Βάλε οδοντογλυφίδες στα τέσσερα σημεία σαν σταυρός και κόψε στη μέση διαγώνια σε Χ έτσι ώστε να έχεις 4 τριγωνάκια, στήσε τα σε δίσκο η πιατέλα και βάλε στο κέντρο τις πατάτες
Ε. τι άλλο θες; Τρώγε.

Σχόλια

Ο χρήστης mahler76 είπε…
ΣΑΤΑΝΑ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις