Βασιλόπιτα
Υλικά:
260
γραμμάρια πούλπα Πορτοκάλι (βλέπε εκτέλεση)
250
γραμμάρια Ελαιόλαδο
400
γραμμάρια ζάχαρη
5
αυγά
500
γραμμάρια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1
φακελάκι Μπείκιν Πάουντερ
5
σταγόνες Μαστιχέλαιο ή κοπανισμένη
μαστίχα Χίου
1
κουταλιά του γλυκού Μαχλέπι
Εκτέλεση:
Παίρνουμε
2 με 3 πορτοκάλια, τα πλένουμε και τα βράζουμε για 1 ώρα. Τα κόβουμε σε
κομμάτια (μαζί με τη φλούδα) αφαιρούμε τυχών κουκούτσια και τα πολτοποιούμε
πολύ καλά. Ανακατεύουμε μαζί με το ελαιόλαδο.
Χτυπάμε
πολύ καλά τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και να
διπλασιαστούν σε όγκο, σταματάμε το χτύπημα και με μια μαρίζ ανακατεύουμε με το
προηγούμενο μείγμα.
Προσθέτουμε
τα υπόλοιπα στέρεα υλικά (Αλεύρι, Μπείκιν, Μαστιχέλαιο ή Κοπανισμένη Μαστίχα
Χίου, Μαχλέπι)
Τοποθετούμε
το μείγμα σε τσέρκι 26εκ. η σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
170 βαθμούς για μια ώρα.
*η
θερμοκρασία και ο χρόνος είναι ανάλογα ως προς την ένταση του εκάστοτε φούρνου
ψησίματος.
Σχόλια