Νηστίσιμο/Vegan/Vegetarian Σουφλέ ζυμαρικών με μανιτάρια


Υλικά:
1 κιλό πένες
½ κιλό φρέσκα μανιτάρια φούσκες
3 μικρά κρεμμύδια
1 λίτρο γάλα σόγιας
100 γραμμάρια αλεύρι
1 βιτάμ -δεν κάνω διαφήμιση αλλά για να βγάλουμε συνεννόηση κατάλαβες τι εννοώ-
2 κύβους λαχανικών
½ κιλό φυτικό κίτρινο τυρί
Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση

Υλικά:
Πλύνε χέρια
Πάρε μια κατσαρόλα και γέμισε την με νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση, ρίξε μέσα αλάτι και βάλε την να βράσει για να βράσεις τα ζυμαρικά.
Πάρε ένα τρίφτη και τρίψε το φυτικό κίτρινο τυρί
Καθάρισε τα κρεμμύδια και κόψτα όπως γουστάρεις, καλύτερα ψιλοκομμένα η κομμένα σε φετούλες ακριβώς όπως θα κόψεις και τα μανιτάρια.
Πάρε ένα τηγάνι η μια κατσαρόλα και βάλε μέσα 100 γραμμάρια φυτική λιπαρή ουσία -αυτό …ναι κατάλαβες- να λιώσει, και αφού λιώσει τσιγάρισε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι τόσο όσο να μαραθούν και να πάρουν χρώμα.
Στο μεταξύ νου σου να στραγγίσεις τα μακαρόνια σε ένα τρυπητό
Στράγγισε τα μακαρόνια, ρίξε επάνω τους κρύο νερό και άφησε τα να στραγγίσουν.
Ρίξε το ένα κύβο λαχανικών μέσα στη σύβραση με τα μανιτάρια και λίγο νερό και άφησε τα να πάρουν μια καλή βράση.
Πάρε ένα ταψί σχετικά μεγάλο και κυρίως βαθύ, λάδωσε το καλά και ρίξε μέσα τα βρασμένα ζυμαρικά, τη σύβραση και πάμε να κάνουμε την κρέμα.
Στην κατσαρόλα που έβρασες τα ζυμαρικά, σκούπισε την με χαρτί να φύγουν τα νερά και βάλε μέσα την υπόλοιπη φυτική λιπαρή ουσία να λιώσει μαζί με τα 100 γραμμάρια αλεύρι και να γίνουν μια πηχτή κρέμα, μόλις αρχίζει να κοχλάζει η «βάση» αυτή ρίξε μέσα το γάλα σόγιας ανακατεύοντας συνέχεια να μην σχολιάσει, τον 2ο κύβο λαχανικών, αλάτι και πιπέρι όσο θέλεις. Το γάλα σόγιας ελαφρώς γλυκίζει μη φρικάρεις
Κατέβασε την κρέμα που έχει ομογενοποιηθεί από το μάτι της κουζίνας.
Ρίξε τη μισή ποσότητα κρέμας στα ζυμαρικά απάνω στα οποία ήδη έχεις ρίξει και τα μανιτάρια, και ανακάτεψε τα όλα να κολλήσουν μεταξύ τους και στρώσε την επιφάνεια καλά.
Ρίξε από πάνω την υπόλοιπη «φυτική μπεσαμέλ» και ίσιωσε την επιφάνεια με μια σπάτουλα, ρίξε όλο το τριμμένο φυτικό τυρί από επάνω και βάλε το ταψί στο φούρνο να ψηθεί.
Μόλις πάρει χρώμα όπως ένα οποιοδήποτε άλλο σουφλε/ωγκραταίν είναι έτοιμο.
Φάε σαν να μην υπάρχει αύριο.
Θα με θυμηθείς είναι τέλειο.

Σχόλια

Facebook

Official partner of Food and Create

Official partner of Food and Create
Food and Create