Νηστίσιμο Μιλφειγ με κρέμα απο γάλα αμυγδάλου
Επειδή
πραγματικά έχω γκώσει με όλα αυτά που διαβάζω δεξιά και αριστερά πάρτε μια
συνταγή να γλυκαθεί το είναι σας μεγάλη εβδομάδα που είναι, είτε νηστεύετε είτε
όχι.
Φροντίστε
να περνάτε καλά στον χρόνο που έχετε μέσα στο σπίτι, μαγειρέψτε, κοιμηθείτε,
κάντε αγκαλιά την/τον σύντροφο σας η τους γονείς σας αν μένετε μαζί. Πάρτε
άπειρα τηλέφωνα σε φίλους, ζωγραφίστε, διαβάστε βιβλία, βγείτε στο μπαλκόνι να
δείτε ήλιο.
Σταματήστε
να κυνηγάτε θεωρίες για να τιθασεύσετε το άγνωστο και το μέλλον.
Παρελθόν
και μέλλον ούτε τροποποιούνται ούτε αλλάζονται.
Τη
συνταγή μπορείτε να την κάνετε ακόμη και όσοι δεν τρώτε κρέας, γαλακτοκομικά η
λακτόζη
Υλικά:
1
πακέτο φύλλο σφολιάτας
1
κουτί κάστερ πάουντερ
1
σακουλάκι άχνη ζάχαρη
1
λίτρο γάλα αμυγδάλου
1
φυτική κρέμα γάλακτος
1
πακέτο φυτική λιπαρή ουσία (βιτάμ, Φαστ, κ.ο.κ.)
100
γραμμάρια άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
2
βανίλιες φιαλίδια
2
λαδόκολλες
Εκτέλεση:
Καταρχήν
εδώ ΚΑΙ ΑΝ ΠΛΕΝΕΙΣ ΧΕΡΙΑ
Βάλε
τη φυτική κρέμα στην κατάψυξη να παγώσει
Βγάλε
όλα τα υπόλοιπα υλικά στη σειρά, να τα χεις κοντά σου.
Άναψε
το φούρνο χωρίς να κάψεις το σπίτι, για να προθερμαίνεται και στρώσε δύο
λαδόκολλες σε δύο ταψιά.
Το
πακέτο της σφολιάτας έχει μέσα δυο κομμάτια των 400 γραμμαρίων το καθένα. Θα τα
στρώσεις από ένα στο κάθε ταψί, ναι δυο ταψιά θες, και θα τα κόψεις το κάθε ένα φύλλο σφολιάτας, οριζόντια
σε 4 κομμάτια, δηλαδή μια στη μέση και το κάθε μισό από μια φορά στη μέση.
Λιώσε
τη φυτική λιπαρή ουσία -τι καλά τα παλιά
τα χρόνια γαμώτο τα λέγαμε όλα βούτυρο και τέλος – και με ένα πινέλο άλειψε
τα φύλλα σφολιάτας. Βάλτα να ψηθούν τόσο όσο να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα.
Μόλις
γίνει αυτό βγάλτα από το φούρνο και κοσκίνισε επάνω τους ζάχαρη άχνη να τα
καλύψεις καλά, και ξανά βάλτα μέσα στο φούρνο να πάρουν ένα όμορφο καραμελέ
χρώμα.
Αν πάρουν μαύρο
τα χεις κάψει να ξες.
Μόλις
γίνουν οι σφολιάτες άστες στην ησυχία τους να κρυώσουν, γιατί όσο αυτές
ψήνονται εσύ μέσα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά θα βάλεις το 1 λίτρο γάλα
αμυγδάλου μαζί με το λιωμένο βούτυρο -που
έχει περισσέψει από πριν με τις σφολιάτες ντε- όλο το περιεχόμενο από το
κάστερ πάουντερ και τα 100 γραμμάρια ζάχαρης, τις βανίλιες, και θα τα βάλεις
στο μάτι της κουζίνας, -το οποίο θα το
ανάψεις προφανώς- σε χαμηλή φωτιά, και ανακατεύοντας συνέχεια θα περιμένεις
μέχρι να αποκτήσεις μια όμορφη κρέμα η οποία μόλις σφίξει θα την αφήσεις κατά μέρους
και αυτή για να φτιάξεις τη σαντιγί.
Για
να φτιάξεις τη σαντιγί απλά χτυπάς την παγωμένη φυτική κρέμα μαζί με μια κουταλιά
της σούπας άχνη ζάχαρη στην πολύ δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να διογκωθεί
Όλα
όπως είδες είναι έτοιμα και τώρα στήνουμε.
Μεγάλο
βαθύ πυρεξ η ταψί η ένα ωραίο ορθογώνιο ταπερ.
Στρώνουμε
μια στρώση σφολιάτας και καλύπτουμε με κρέμα, στρώνουμε δεύτερη στρώση
σφολιάτας και καλύπτουμε με κρέμα.
Καλύπτουμε
όλη την επιφάνεια με σαντιγί και ότι έχει περισσέψει από σφολιάτα το κάνουμε
θρύμματα και το σκορπίζουμε από πάνω.
Το
βάζουμε ψυγείο να κρυώσει και πριν το σερβίρουμε κοσκινίζουμε από πάνω άχνη ζάχαρη.
Σχόλια