Καυτοι Σκυλοι
Αρχικά ένα απο τα καλύτερα πράγματα είναι το φαγητό. Και όπως πολύ ορθά και σωστά λέει η λογική του Σκύλου: "αν δεν μπορείς να το φας η να το γαμήσεις. Κατούρα το"
Επίσης όλοι γνωρίζουμε πως μετά από μία γενναία κατάποση αλκοόλ θα πας για φαγητό.
Η αλήθεια φυσικά είναι ότι ως γνήσιοι Έλληνες, μπορούμε να πάμε για
φαγητό και πριν και μετά και κατά τη διάρκεια της Αλκοολικής Κατάποσης, δεν έχουμε τέτοια σκαλώματα.
Έτσι λοιπόν σήμερα θα ασχοληθούμε με την προϊστορική εποχή όπου έμενα στην Αθήνα και δεν είχα αφήσει σκυλάδικο για σκυλάδικο και καταγώγιο για καταγώγιο, όχι ότι τώρα άλλαξε κάτι με αυτά, απλά δεν μένω στην Αθήνα. Κατά τα άλλα η παρακμή παρακμή, τα καταγώγια καταγώγια και χαμαιτυπεία και όχι καμιά comme il faux παρακμή.
Τίμια πράγματα
Που μπλέκονται όλα αυτά; Μπλέκονται στο ότι στο τέρμα της Συγγρού έχει μια -είχε βασικά δεν ξέρω αν συνεχίζει να έχει- μια ωραιότατη καντίνα,με βραστό λουκάνικο. Και στο Σιδιροδρομικό σταθμό του Amsterdam απο έξω είχε μια πολύ ωραία καντίνα με βραστό αλλά εκεί ήτανε η τέρμα η βρωμιά, και αυτά είπαμε στα επόμενα επεισόδια.
Το λοιπόν, σήμερα θα σου δώσω ετοιματζίδικη συνταγή.
Όχι ρε δεν κατάλαβες καλά, μη φανταστείς καμία κατεψυγμένη
πίτσα και διάφορα άλλα τέτοια χαζά. Πάλι στην κουζίνα θα μπεις δεν το γλιτώνεις χαλάρωσε.
Επειδή όμως ξέρω γω....ξέρω γω... ότι μάλλον οι περισσότεροι αναγνώστες μου, έχετε κάνει την τεμπελιά στην κουζίνα επάγγελμα (ναι σε σένα μιλάω που έχεις ξεχάσει τι χρώμα έχουν τα λαχανικά και τα Delivery Boy σε φωνάζουν με το μικρό σου όνομα –το οποίο βέβαια δεν είναι κακό πάντα ξέρεις- ) τράβα σιγά σιγά μάσε τον κώλο σου που χει πάρει το σχήμα του τριθέσιου από το ΙΚΕΑ και κόφτο κατά κουζίνα μεριά, αλλιώς ντελίβερι.
Επειδή όμως ξέρω γω....ξέρω γω... ότι μάλλον οι περισσότεροι αναγνώστες μου, έχετε κάνει την τεμπελιά στην κουζίνα επάγγελμα (ναι σε σένα μιλάω που έχεις ξεχάσει τι χρώμα έχουν τα λαχανικά και τα Delivery Boy σε φωνάζουν με το μικρό σου όνομα –το οποίο βέβαια δεν είναι κακό πάντα ξέρεις- ) τράβα σιγά σιγά μάσε τον κώλο σου που χει πάρει το σχήμα του τριθέσιου από το ΙΚΕΑ και κόφτο κατά κουζίνα μεριά, αλλιώς ντελίβερι.
Άιντε…σήκω είπα!
Υλικά για 4 άτομα η για 2 πολύ πεινασμένους
(8 βγαίνουνε ρε μόσχαρε! Νταξ..ναι...από 2 θα φάμε)
1 πακέτο λουκάνικα
(Και κοίτα μην κάνεις καμιά μαλακία και πάρεις χωριάτικα!)
(Και κοίτα μην κάνεις καμιά μαλακία και πάρεις χωριάτικα!)
8 ψωμάκια
(άιντε ρε που σου φάνηκαν και πολλά)
¼ Άσπρο Λάχανο κομμένο σε ψιλά κομμάτια
(φρίκαρες τώρα ε? Τι νόμιζες απλή συνταγή θα έδινα;)
(φρίκαρες τώρα ε? Τι νόμιζες απλή συνταγή θα έδινα;)
2 Καρότα
(Ναι. καρότα λέει. Καλά είδες!)
1 Κρεμμύδι ξερό καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
Λίγο βούτυρο και λίγο ζάχαρη
(Ε...Τι;)
Μαγιονέζα
Μαγιονέζα
(κανονικά θα σου έλεγα “καλύτερα να είναι σπιτική” αλλά
άμα σε βάλω να φτιάξεις και μαγιονέζα…άστο το κάψαμε το θέμα ούτε τη συνταγή
δεν θα διαβάσεις)
Κέτσαπ
(καυτερή ακόμη καλύτερα)
Μουστάρδα
(Dijon με κόκκους από σινάπι να πάρεις)
Tabasco
(Καλά μη βαράς! Αν θέλεις ντε!)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λοιπόν ένα και ένα κάνουν δύο.
Τσάκω τα λουκανικάκια και χώστα να βράσουν.
Όσο αυτά βράζουν
μην πιάσεις πάλι Fb, Insta, και καυλάντα με τα κομενάκια και το κάνεις γήπεδο το σπίτι, αλλά πάρε
το κομμάτι του λάχανου και ψιλόκοψε το με το μαχαίρι (ναι
χωρίς να κοπείς πάντα αυτό θα λέμε;)
Το ίδιο σένια, θα εξηγηθείς με τα καρότα. Θα τα καθαρίσεις
εννοώ και θα τα τρίψεις στον τρίφτη
Τώρα σαν καλό παιδί (άστο το κινητό από τα χέρια παιδάκι μου θα απαντήσεις μετά στη
γκόμενα) σε ένα μεγάλο μπολ θα ανακατέψεις όλα τα υλικά
(Όχι ΚΑΙ τα λουκάνικα πουλάκι μου! Μην με σπας τα νεύρα και δεν έχω Λεξοτανίλ)
Δηλαδή για να γίνω κατανοητός:
Δηλαδή για να γίνω κατανοητός:
Λάχανο, Καρότο, Μαγιονέζα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε. Κομπλέ;
Βγάλε τα λουκάνικα από τη φωτιά.
Φτάνει έβρασαν.
Τσάκω το κρεμμύδι και ψιλόκοψε το.
Τσίμπα αντικολλητικό τηγάνι λάδωσε το ελαφρά.
Ρίξε το κρεμμύδι και μια πρέζα ζάχαρη και
πασπάλισε τα κρεμμυδάκια.
Άστα να τσιγαριστούν μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραία και χρυσό
προς καραμελέ χρώμα
Πάρε τώρα τα ψωμάκια και κόφτα κατά μήκος.
(Εδώ πρόσεχε γιατί έχουμε
δει κόσμο να κάνει ράμματα και μάλιστα με μαχαίρι ψωμιού απο αυτά το σερβίτσιου που λογικά δεν κόβουν ούτε νερό. Την ιστορία με αυτόν που έβαλε το χέρι πάνω στο αναμμένο γκρίλ θα την πούμε σε άλλο επεισόδιο)
Τοποθετούμε λοιπόν το καραμελωμένο κρεμμύδι στον ανοιγμένο ψωμάκι, στα καπάκια το λουκάνικο, απο πάνω το μείγμα λάχανο/καρότο/μαγιονέζα.
Μουστάρδα και Κέτσαπ.
Άντε βάλε και λίγο Ταμπάσκο.
Έτοιμος.
Πένα;
Σχόλια