Λαζάνια με κιμά

Οριακά είμαι να με κηρύξετε αγνοούμενο πιστεύω. Ε κάτι οι δουλειές κάτι το πήξιμο των γιορτών, κάτι ο κόσμος κάτι η ζέστη κάτι τα λόγια του παπά δεν θέλει πολύ να πάθει κοκομπλόκο ο άνθρωπας. Βασικά να σου πω την αλήθεια ανέβασα μια φωτογραφία προχθές στο φουμπου και ο κόσμος νόμιζε ότι ήταν ανάρτηση, αλλά ήταν απλά φωτογραφία της συνταγής που θα ακολουθήσει, και ήταν λίγο τρολιά ρε φίλε...
Ε από την άλλη, τώρα το Πάσχα ως γνήσιοι Ελληνάρες ξεκληρίσαμε μισό κοπάδι αμνοερίφια ο κάθε ένας μας άρα θα γυρίσουμε λίγο στο πιο ελαφρύ.
Η επόμενη συνταγή λοιπόν έχει ιστορία. Αρχαία μη σου πω! Αλλά δεν θα κάτσω να στην αναλύσω γιατί δεν θα τη διαβάσεις είμαι σίγουρος. Και μη κάτσω σαν το μαλάκα να γράφω άδικα, άσε που και με τη συνταγή σαν συνταγή καθαυτού θα μας βγει σεντόνι το ποστ.
Απλά στο ξεκαθαρίζω πριν καν αρχίσουμε:
Είναι λίγο δύσκολη.
Νταξ δεν θα σου πάρει και την ψυχή αλλά δεν είναι και το φαΐ του τύπου: “γύρισα απ τη δουλειά σαν οχιά πατημένη από την κούραση και θα κάνω κάτι απλό γρήγορο και εύκολο να φάμε”
Λαζάνια με κιμά για σήμερα κούκλες
(η αλλιώς Λαζάνια Μπολονέζ που τα λένε οι πολιτισμένοι)

Υλικά
(για εσάς και τους αρκούδους φίλους σας)
1 πακέτο λαζάνια
(μη κάνεις καμιά μαλακία και τα βράσεις! ΩΜΑ τα θέλουμε όχι βρασμένα)
Λίγο ελαιόλαδο
(για το τσιγάρισμα του κιμά)
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
(αν και προσωπικά προτιμώ γενικά τον ανάμεικτο)
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
(τι έγινε αρχίσαμε τη γκρίνια πάλι;)
1 ποτήρι λευκό κρασί
(ναι ναι αυτό που κατάλαβες θα γίνει)
1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
(αν βρεις πάρε αυτή με το ψιλοκομμένο καροτάκι μέσα)
1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
(ναι ναι πάει σου λέω σκάσε!)
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
(υπολόγισε περίπου μισό ματσάκι)
1 κύβο λαχανικών
( ή βοδινού, η αν έχεις σκόνη μια κουταλιά του γλυκού)
Αλάτια, Πιπέρια και άλλα διαόλια τριβόλια κατά βούληση
1 πακέτο έτοιμη μπεσαμέλ
(μαλάκας είσαι που θα σε βάλω να φτιάξεις; έτοιμη ρε μη λες χαζά)
1 μπουκάλι γάλα
200 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο
(να το ρίξουμε επάνω για την πουτανιά)

Επ! Χέρια έπλυνες;
Λοιπόν πάρε ένα ορθογώνιο ταψί κουζίνας καλύτερα, γιατί τα λαζάνια είναι λίγο σαν τα Lego τετραγωνισμένα, οπότε το στρόγγυλο μόνο κακή ιδέα μου φαίνεται.
Μάλλον άστο....
Πάρτο αλλιώς.
Πάμε να κάνουμε τον κιμά πρώτα, για να κρυώσει και λίγο. Κανονικά έπρεπε να θυμάσαι πως φτιάχνουμε τον κιμά γιατί κάναμε ένα σκασμό παρασκευές (όχι δεν αναφέρομαι στις μέρες της εβδομάδας) με κιμά, αλλά επειδή δεν μπορώ να ακούω φωνές θα στα ξαναπώ εν τάχει:
Τσάκω κατσαρολάκι ρίξε το ελαιόλαδο να κάψει και μην πιάσεις τα τηλέφωνα και ντουμανιάσει το σπίτι! Νούσου μαρσύ! Βάλε τον κιμά να τσιγαριστεί, ρίξε το κρεμμύδι, σβήσε με το κρασί, ρίξε το ψιλοκομμένο ντοματάκι, το μισό σκορδάκι, μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτια πιπέρια τον κύβο λαχανικών και τα λοιπά. Συμπλήρωσε με νερό τόσο ώστε να τον μισοσκεπάσεις και άστο να βράσει για τουλάχιστον μισή ώρα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει, θέλουμε να έχει υγρά.
Ε γαμάτος έτσι;
Τώρα περίμενε λίγο να κρυώσει ο κιμάς, αλλά κοίτα μην πιεις το κρασί και γίνεις λάσπη, άστο θα το πιούμε μετά. Μπες λίγο φουμπου και τα λέμε σε λίγο.
Κρύωσε ο κιμάς. Τσάκω τώρα μια κουτάλα και ρίξε το ζουμί από τον κιμά (σάλτσα δηλαδή) στον πάτο του ταψιού τόσο όσο να το καλύψεις.
Πάρε τώρα και στρώσε μια στρώση λαζάνια, και συνέχισε το παζλ εναλλάξ.
Ζυμαρικά, κιμάς μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Κανονικά και καλά, πρέπει να το κάνεις σχετικά χαμηλό (Τέσσερις με Πέντε στρώσεις) να μη βγει μπλόκι αλλά νταξ στα αρχίδια σου, θα το φάμε δεν θα το στείλουμε στα καλλιστεία.
Αν σου σπάσουν κομμάτια από το ζυμαρικό ή χρειαστεί να τα σπάσεις εσύ για να σου βγει το σχήμα, μη χαλαστείς, χρησιμοποίησε τα για να συμπληρώσεις τα κενά.
Φτιάξε τη μπεσαμέλ με τις οδηγίες του πακέτου (τη χτυπάς με κρύο γάλα και τέλος)
Σκέπασε τώρα τα λαζάνια μας με την κρέμα, ρίξε από πάνω το τριμμένο τυρί και βάλτα στο φούρνο για 30-40 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.
Όταν με το καλό γίνουν, βγάλτα από το φούρνο και άστα να στανιάρουν λίγο πριν τα κόψεις για να μη σου γίνουν πουτάνα τα πάντα όλα. Μπορείς αν θέλεις να του ρίξεις λίγη φρέσκια ντομάτα και ψιλοκομμένο μαϊντανό έξτρα κατά το σερβίρισμα
Αυτά.
Καλή επιτυχία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις