Σοκολατόπιτα
Που λες φίλε, πάντα πίστευα ότι οι γυναίκες κυβερνούν τον κόσμο, ότι οι γυναίκες μπορούν να μας κάνουν ότι θέλουν και έρμαιο αυτών των απόψεων μου ποτέ, μα ποτέ δεν μπόρεσα να χαλάσω χατίρι σε γυναίκα, άρα οι φίλες μου με κάνουν ότι θέλουν. Φυσικά απολαμβάνω ένα μεγάλο προνόμιο σαν μάγειρας, μπορώ να “μαγειρέψω” τη σοκολάτα (εννοώ να κάνω γλυκά όχι να την κάνω φαΐ, αν και αυτό ακούγεται εξίσου δελεαστικό) και αν το μάθεις αυτό να ξέρεις μπορείς να έχεις όποια γυναίκα θέλεις :-)
Στο θέμα μας όμως τώρα γιατί χάνομαι και εύκολα σήμερα.
Η φίλη μου αυτή η γαλανομάτα λοιπόν, που είναι γλυκατζού, τίμια και φιλότιμη μαγείρισσα και εθισμένη στη σοκολάτα ήθελε μια συνταγή για σοκολάτα και της υποσχέθηκα να τις ανεβάσω ένα ποστ για την πάρτη της και για τη σοκολάτα.
Σοκολατόπιτα θα κάνουμε σήμερα μωρά μου. Τη συνταγή αυτή τη φτιάξαμε στα ΙΕΚ στο τμήμα μαγείρων το 2012 και μια μαθήτρια μου πε ότι λέει, την έφτιαξε 7 φορές σε 7 μέρες γιατί άρεσε τόσο πολύ στην οικογένεια της, οπότε ξες ε; Σου μιλώ για εγγυημένο πράμα σήμερα!
Τα Υλικά είναι λίγα και φθηνά:
150 γραμμάρια Κουβερτούρα
(Η ολόκληρη πλάκα σοκολάτας ζαχαροπλαστικής του εμπορίου είναι 125 γραμμάρια οπότε υπολόγιζε ότι θα πάρεις 2 σοκολάτες. Με την υπόλοιπη θα σου πω τι θα κάνεις)
150 γραμμάρια Βούτυρο
(Φυτική μαργαρίνη αλλά αν έχεις φρέσκο αγελαδινό καβάντζα θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα)
150 γραμμάρια Ζάχαρη
(άσπρη κανονική κρυσταλλική)
80 γραμμάρια Αλεύρι
(ότι σου βρίσκεται μη σκας)
30 γραμμάρια Κακάο σε σκόνη
( ε; τι;)
5 Αυγά
Εκτέλεση:
Πλύνε χέρια βάλε μια ποδιά παιδάκι μου μην και λερωθείς, και βγάλε δύο κατσαρόλες να φτιάξουμε μπαίν μαρί, βγάλε το μίξερ, ένα ταψί κανονικού μεγέθους ή τη φόρμα του Cheese Cake.
Καλά βρε άχρηστο πλάσμα! Τόσες αναρτήσεις και ακόμη της γειτόνισσας έχεις; Φτου σου!
Και μια σπάτουλα!
Και λαδόκολλα!
Στρώσε τη λαδόκολλα στο ταψί και άναψε το φούρνο στους 200C να προθερμαίνεται. Πάρε το μίξερ. Εδώ πρέπει να σου τονίσω ότι, αν είσαι από τους τυχερούς που έχεις μίξερ με κάδο δικό του είσαι μικρός θεούλης, θα πιεις και καφέ παράλληλα με το γλυκό, αν είσαι κάνας φτωχομπινές σαν και μένα με μίξερ χειρός τον ήπιες.
Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη. Καλά εννοώ κάνα εικοσάλεπτο να αφρατέψουν, ενώ παράλληλα λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε Μπαίν Μαρί. Αυτό αν δεν παίζει το μίξερ που λέγαμε πιο πάνω είναι σωστός άθλος και θέλει να χεις βοηθό ή απλά το νου σου. Μετά τη δεύτερη φορά θα το καταφέρεις καλύτερα. Ενσωματώνουμε με τη σπάτουλα, το δεύτερο μείγμα στο πρώτο (το μείγμα: αυγό ζάχαρη + σοκολάτα βούτυρο) και τέλος ρίχνουμε το κακάο και το αλεύρι, φροντίζοντας να ανακατέψουμε με απαλές κινήσεις.
Απαλά είπα βρε γαμώ το κεφάλι σου!
Ψήνουμε στους 190C για περίπου 20 λεπτά.
Αυτό.
Θεούλης ε;
Οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά:
- Εγώ σαν ψυχασθενής
(που ως γνωστών είμαι) βάζω και μια δυο
βανίλιες καθότι έχω μια εμμονή με το
“μην τυχών και μυρίσει
το γλυκό αβγουλίλα”
- Τη
σοκολάτα που περίσσεψε. Έλα ας τα χαζά
2 αγόρασες! Μπορείς να τη λιώσεις με 2-3
κουταλιές της σούπας γάλα και να κάνεις
ένα ωραιότατο γλάσο που θα το ρίξεις
επάνω στο ζεστό γλυκό, μόλις δηλαδή το
βγάλεις από το φούρνο, και θα έχεις μια
ωραιότατη σο-κόλαση.
- Αλεύρι
έχω δοκιμάσει και Φαρίνα και βγήκε
ελαφρώς πιο “τσουπωτό” το γλυκό
- Α!
Να μην ξεχάσω! Ακούς ρε; Αν το κάνεις με
αγελαδινό βούτυρο “θα πάρει κεφάλια”
το γλυκό στο λέω!
Jkoul
Σχόλια
Εγώ το δυσκολεύω λίγο με προσθήκες: Ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι και τριμμένα ξηροκάρπια. Και στο γλάσσο ζάχνη άχαρη, έτσι για έξτρα γλύκα...
Καλή σου μέρα!!