Ελάφι Με σάλτσα από Φραγκοστάφυλα (Και Κερατάς Και Γλυκόξινος)


Σπίτι δίχως κέρατο, δάσος δίχως έλατο έλεγαν οι παλιοί, και το ζώδιο μου χθες έλεγε άνοδο στα επαγγελματικά και στα ερωτικά. Λογικά θα γίνω πούτανα δεν βλέπω άλλο τρόπο να συμβεί αυτό.
Τι νόμιζες; Ότι επειδή το κέρατο μου φτάνει να συναγωνίζεται τον Όλυμπο, δεν θα συνεχίσω να είμαι μέσα στην ειρωνεία και τον αυτοσαρκασμό; Μωρ δε κατάλαβες καλά...
Σου χω συνταγή σήμερα που χαλάει κόσμο, αλλά να σου πω κάνε μου τη χάρη και γράφτην στα γρήγορα, γιατί εγώ έχω ραντεβού σε λίγο με το Rudolf τον τάρανδο, και το Bambi το ελαφάκι. Με θέλουνε να με γνωρίσουν στον Άγιο Βασίλη. Ναι αμέ...
Θα πάμε για Casting..
Τώρα που τα επαγγελματικά μου πήρανε τέτοια άνοδο, με θέλουνε λέει να σύρω πρώτος το έλκηθρο του χρόνου μαζί με τα άλλα κερασφόρα.
Για κάτσε λίγο γιατί σκάλωσε η κουρτίνα στο κέρατο μισό....
Ελάφι Με σάλτσα από Φραγκοστάφυλα
(Και Κερατάς Και Γλυκόξινος)
Υλικά:
2.5 kg Κρέας κερατά (Ελαφιού)
Ναι κομπλέ ξέρω ότι είναι γούτσου τα Ελαφάκια αλλά είναι νόστιμα γούτσου.
Έχε κατά νου ότι το κρέας θα το μαρινάρουμε τουλάχιστον 6 ώρες με τις παρακάτω παπαριές:
½ φλιτζάνι λάδι
(Παρθένο-κάτι που ποτέ δεν υπήρξε η πρώην- ελαιόλαδο και δεν θέλω χαζά...)
1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
(Φέρε εδώ το μπουκάλι. Α γεια μας!)
1 κουτάλι του γλυκού σκόνη καπνιστή πάπρικα
Αλάτι και πιπέρι
(αν θέλεις να τα κάνεις λύσσα κακιά μη νομίζεις ότι θα σε εμποδίσω κιόλας)
3 με 4 ξερά φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι ρίγανη
(χαχαχαχα δεν ήταν ρίγανη)
4 σκελίδες σκόρδο
(και μακριά από εμένα. Ούστ.)
Για τη σάλτσα Φραγκοστάφυλου
2 Φρέσκα Κρεμμυδούλια κομμένα σε φετάκια
50 γραμμάρια αγελαδινό Βούτυρο
½ ποτήρι λευκό κρασί
(Καλά ρε μαλάκα το ήπιες; Όλο; Και γω; Φτου σου!)
1 βάζο μαρμελάδα Φραγκοστάφυλλο
(που μάλλον θα τα βρεις στον “Του Πουλιού το γάλα)
Αλάτι και Πιπέρι μαύρο
Και από το ζουμί του Κερατά, τουλάχιστον ένα φλιτζάνι.
Βρε τον Κερατά...
Λοιπόν! Λέω!
Πριν κανονίσεις να βγεις και πάλι μου γκρινιάζεις που θα σε βάζω τελευταία στιγμή να μαγειρέψεις με τα καλά σου ρούχα, τσάκω τον κερατά.
Όχι άσε με κάτω εμένα! Τον άλλο τον κερατά σου λέω.
Όχι άσε το τηλέφωνο κάτω! Που πας να τηλεφωνήσεις στο γκόμενο κατευθείαν!
Το Ελάφι λέω. Αυτό πιάσε!
Χώστο μέσα σε ένα τάπερ με τα υλικά της μαρινάδας και καλή διασκέδαση τώρα που θα βγεις, και μη φοβάσαι ότι θα σου ρίξουν τίποτα στο ποτό. Ναρκωτικά τζάμπα δε δίνει κανείς, όλοι λεφτά θέλουν.
Αν μέχρι τις 12 δεν έχεις πέσει στο κρεββάτι, να επιστρέψεις σπίτι.
Την άλλη μέρα το πρωί, αν έχεις μαζευτεί δηλαδή πιες ένα κουβά καφέ με μερικά ντεπόν να φύγει το hangover και βούτα το κερασφόρο κρέας, πέτα το μέσα στην κατσαρόλα και σοτάρισε το καλά. Κράτα το ζουμί κατά μέρος είπα θα μας χρειαστεί.
Καφέ για μένα; Εμένα δε με πήρες καφέ;
Ου να σε χέσω για παιδί! Φύγε απο μπροστά μου είπα!
Να ροδίσει από παντού ο κερατάς καλά.
Τώρα σβήσε με το ζουμί της μαρινάδας το κρέας και άσε να πάρει μια βράση.
Το λοιπόν, πάρε τώρα τη γάστρα. Την έχω επάνω στο ντουλάπι της κουζίνας, άντε σύρε παιδί μου γιατί εμένα με πονάει η μέση...από το βάρος του κέρατου.
Θα ψήσουμε τον Κερατά περίπου 20 λεπτά. Όσο να πιούμε ένα καφέ και να πούμε ένα μουχαμπέτι δηλαδή. Κοινωνική κριτική ξες...

Η Σάλτσα του κερατά τώρα:
Πιάσε το αντικολλητικό τηγάνι, και βάλε με το βούτυρο να τσιγαριστεί το κρεμμύδι, βασικά να μαραθέι θέλουμε όχι να καεί.
Πέτα και τα υπόλοιπα υλικά μέσα μαζί με το ζουμί του κερατά, και άφηκε το να βράσει μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα.
Θα σερβίρεις το Κρέας κομμένο σε φέτες με τη σάλτσα από πάνω και δίπλα θα βάλεις γαρνιτούρα άγριο ρύζι Λοιπόν φιλάκια από εμένα.
Φεύγω τώρα γιατί έχω να πάω να κλείσω ραντεβού για τα Χανιά στο εστιατόριο
“Ο Μύλος του κερατά”
Μπορεί να θέλουν κάνα μάγειρα που ξες.

Σχόλια

Official partner of Food and Create

Official partner of Food and Create
Food and Create

Official Partner of Cooking Network

Official Partner of Cooking Network
Cooking Network