28 Φεβρουαρίου 2016

Υγρό κέικ σοκολάτας με Αχλάδι

Υπάρχουν συνταγές που για κάποιο ανεξήγητο λόγο, αφού για κάποιο διάστημα τις φτιάχνουμε πολύ συχνά τελικά τις ξεχνάμε. Συνήθως είναι συνταγές/παρασκευές από φαγητό η γλυκό που δοκιμάσαμε κάπου και “A μαλάκα τέλειο!! Θα μου δώσεις τη συνταγή; - ‘Οχι καργιολάκι να ψάξεις στο γκούγκλη” πάθαμε ένα ζαβλαμά, το τερματίσαμε μα τελικά ξεχάσαμε και την παρασκευή και τη γεύση. Την ίδια τύχη είχε η παρακάτω συνταγή που μου έδωσε μια φίλη στη δουλειά πριν από 4 χρόνια.
Μου έφερε να δοκιμάσω από το γλυκό και τη συνταγή γραμμένη έτοιμη στο χαρτάκι, έτσι τις έχω εκπαιδευμένες. Για ένα χειμώνα του χαμε βγάλει τα μάτια με το γλυκό αυτό, το χω φτιάξει σε κάθε πιθανή παραλλαγή και πάντα πετυχαίνει πίστεψε με. Έτσι λοιπόν σήμερα που είναι Κυριακή είπα να το φτιάξω για να σας αφήσω να μου ρίξετε μερικά καντήλια εξτραδάκι.

Υγρό κέικ σοκολάτας με Αχλάδι
Υλικά:
150 γραμμάρια Βούτυρο
(γω έβαλα Αγελαδινό)
150 γραμμάρια ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική
3 αβγά
(Χωριάτικα τα λέμε εμείς εδώ στην επαρχία, αλλά πως γράφουν αυτοί οι μεγάλοι Σεφ στα μπλόγκια τους; Κατά προτίμηση βιολογικά)
1 μεγάλο αχλάδι καθαρισμένο και τριμμένο στην χοντρή πλευρά του τρίφτη (αν έχεις λεφτά και βρεις πάρε καλύτερα Williams που είναι πολύ χυμώδη και γευστικά)
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
(125 γραμμάρια είναι η μια πλάκα, άρα θα πάρεις δύο και αυτή που θα περισσέψει μην την χλαπακιάσεις, θα δεις μετά)
150 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα
1 βανιλίνη (αυτό στο άσπρο μικρό φιαλίδιο με το κόκκινο καπάκι που κακώς αποκαλούμε βανίλια)

Προαιρετικό γλάσο:
1 μεγάλο αχλάδι τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη (ε αφού θα πάρεις μωρέ μαλάκα Αχλάδια, ένα θα πας να πάρεις;)
1 κουβερτούρα παρά 25 γραμμάρια (αυτή που καβάντζωσες πιο πάνω. Δεν την έφαγες ε;)
Λίγο γάλα

Πλύνε χέρια, μάζεψε μανίκια και συγκέντρωσε όλα τα υλικά κοντά σου. Τσάκω μίξερ και…!
Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψει. Άστο να χτυπηθεί καλά. Κατόπιν, προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα περιμένοντας να ενσωματωθεί το ένα μετά το άλλο στο μείγμα. Υπομονή δεν θέλει βιάση και κόπο, τρόπο θέλει μάνα μου, έπειτα συνεχίζουμε προθέτοντας το τριμμένο αχλάδι στη χοντρή πλευρά του τρίφτη είπαμε έτσι; Συνεχίζουμε με την κουβερτούρα λιωμένη. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε με μια σπάτουλα το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με τη βανιλίνη.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά
Αυτό.

Τα φιλιά μου.
Α! Να μην ξεχάσω, αν θες για την αλητεία να βάλεις κάτι απο πάνω, πάρε όλα τα υλικά που αναγράφονται 15 γραμμές πιο πάνω και βάλε τα όλα μαζί σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν και να δέσουν σε μια ομοιόμορφη κρεμμώδη σάλτσα την οποία μετά θα αδειάσεις επάνω στο γλυκό 

Δεν υπάρχουν σχόλια: