31 Μαρτίου 2015

Εν οίδα... μια γάτα με γαρίδα

Ο Robert Heinlein (1907-1988) ένας Αμερικανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας είχε πει κάποτε ότι: “Οι γυναίκες και οι γάτες θα κάνουν ότι τους αρέσει, και οι άντρες και οι σκύλοι θα πρέπει να χαλαρώσουν και να συνηθίσουν σ’ αυτήν την ιδέα”.
Αυτό λοιπόν συμβαίνει όταν έχεις στο σπίτι σου, το οικιακό σου αιλουροειδές και τολμάς να κουβαλήσεις θαλασσινά η ψάρια ή κάτι τέλος πάντων που να προέρχεται από τη θάλασσα.
Όχι αν κουβαλήσεις γοργόνα δεν ξέρω τι γίνεται, αν και φοβούμαι πολύ γιατί υπάρχει μια παροιμία που λέει ότι: "Η Γοργόνα είναι το πιο άχρηστο πλάσμα στον πλανήτη, ούτε να το γαμήσεις μπορείς ούτε να το τηγανίσεις"
Έτσι λοιπόν ο μικρός χνουδωτός βασανιστής με το που μύρισε τις γαρίδες αρχίσανε τα πανέμορφα νιαου και μιουρ και πρρρρ και μια πουτανιά όλο νάζι, όπου μαζί με την γατένια του γκρίνια, να μα το θεό, θα κανε την πιο πουτανάρα φίλη μου, την ώρα που κάνει νάζια στο γκόμενο να κοκκινίσει από ντροπή.
Αυτά με τα θηλυκά και τις γάτες.
Στα καθ ημάς Now:
Το βασικό είναι ότι τις γαρίδες πρέπει να τις ξεπαγώσεις και τις καθαρίσεις. Τον τρόπο θα τον βρεις εδώ και δω και δω και γενικά στο γούγλη.
Τα υλικά που επιμέρους για τη συνταγή, θα χρειαστούμε είναι:

1 κοφτερό μαχαίρι για να καθαρίσεις τις γαρίδες φιλαράκι..
1 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους
(είναι περίπου 40 κομμάτια 1 κιλό και θα τα βρεις γύρω στο 15€)
3 χρωματιστές πιπεριές από 1 κομμάτι
(1 κόκκινη 1 πορτοκαλί 1 κίτρινη τις πουλάνε όλες μαζί σε συσκευασία)
1 πακετάκι ντοματάκι Σαντορίνης
(αυτά τα μικρούλια)
1 μικρό (ξερό ψιλοκομμένο σε κύβους) κρεμμύδι
1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας
(εμείς σήμερα αρεσκόμεθα εις τα Λιγκουίνια)
1 ντοματάκι κονκασέ
Πιπέρι κόκκινο καπνιστό.
(δεν στο γράφω για να σε ξιπάσω μωρ μαλάκα ξεκόλλα)
Αλάτι
Πιπέρι κόκκινο καυτερό
Και αν γουστάρεις και έχεις στο ντουλάπι σου, μια ψιλή πολύ ψιλή τσιμπιά κάρυ σε σκόνη
½ ματσάκι μαϊντανό (καθαρισμένο και ψιλοκομμένο)

Και η εκτέλεση μας είναι παρακάτω:
Πλένε τα χέρια σου, και αν τελικά έχεις και συ γάτο βγάλτον από την κουζίνα γιατί θα σου σπάσει τα νεύρα.
Βάλε μπόλικο νερό αλατισμένο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βάλε την πάνω στο μάτι της κουζίνας, το οποίο σαφώς και θα ανάψεις, για να βράσουμε τα ζυμαρικά.
Ζυμαρικά έχουμε κάνει ένα εκατομμύριο φορές αλλά λέω γω τώρα... αν έχεις καμία αμφιβολία κάνε ένα τσεκ εδώ. Τις γαρίδες είπαμε τις έχεις ξεπαγώσει, τις έχεις καθαρίσει και τις αφήνεις σε ένα τρυπητό καταμέρους να στραγγίξουν. Όση ώρα περιμένεις να βράσει το νερό για τα ζυμαρικά κοίτα μην πιάσει το τσατ στο Φατσοβιβλίο, κάτσε και καθάρισε όπως φυσικά κόψε σε κυβάκια η σε λωρίδες τα λαχανικά μας.
εκτός από τα ντοματίνια που απλά θα πλένεις και θα αφαιρέσεις το πράσινο κοτσανάκι τους.
Συνοψίζοντας:
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε: Πιπεριές, Κρεμμύδι, Σκόρδο, Μαϊντανό
Πλένουμε και τεμαχίζουμε στη μέση: Ντοματίνια
Πλένουμε και καθαρίζουμε: Γαρίδες
Τα ζυμαρικά ενοείται τα χεις βράσει al dente (ναι έχουμε λόγο) και τα χεις στραγγίσει Οκ;
Τσάκω μια σχετικά μεγάλη κατσαρόλα και τσιγάρισε σε ελαφριά φωτιά τις γαρίδες φέρνοντας τες μια σβούρα με την ξύλινη κουτάλα. Ρίξε καπάκι τα λαχανικά, συμπλήρωσε με λίγο ντοματάκι κονκασέ για περισσότερο χρώμα και γεύση και άστα σε χαμηλή φωτιά να βράσουν μέχρι να μειωθούν τα υγρά στη μέση.
Νοστίμισε με τα μπαχαρικά και τώρα όπως έχει μείνει η σάλτσα στο ήμισυ απο υγρά, μαζί με τα μακαρόνια που είναι και αυτά σχετικά όχι πολύ βρασμένα γύρνα τα καπάκι όλα μαζί μέσα σε μία κατσαρόλα, για αυτό θέλαμε να είναι Al dente τα μακαρόνια κατάλαβες;
κανονικά αν ήμασταν σε εστιατόριο θα φτιάχναμε τη μακαρονάδα στο τηγάνι οπότε έτσι τα ζυμαρικά θα ερχόσαντε στα ίσα τους απο  άποψη βρασίματος.
Ωχου...τες πα μαλάκα, ότι κατάλαβες κατάλαβες, γιατί νομίζω το καψα το ποστ λίγο σήμερα, τελικά το φαϊ στη γραφή αποδείχτηκε μεγαλύτερη μανούρα απο ότι στην πράξη.
Αι σιχτίρ νόμιζα και γω είναι εύκολο το γαμήδι....

Υγ
Το μαϊντανό μπορείς να τον ρίξεις για ομορφιά έτσι απο πάνω κατά το σερβίρισμα
(καλά καλά καλά σκάω δεν το σώζω)

Δεν υπάρχουν σχόλια: