26 Οκτωβρίου 2014

Χορτόσουπα (Repost απο παλιότερο μου Post)

Κρύο.
Καιρός για δύο.. για τρίο; Δεν ξέρω. Αλλά κάνει κρύο
Και βρέχει.
“Αν βρέξει ο Οκτώβρης και χορτάσει η γη, πούλησ' το σιτάρι σου και αγόρασε βόδια” λέει ο λαός
Και άντε πάει στο Διάολο, εγώ είμαι Σκορπιός και αυτή η μουντρουχίλα πες μου αρέσει κιόλας.
Ο υπόλοιπος κόσμος; Τι φταίει;
Και είναι Κυριακή.
Τις Κυριακές πάντα κάνουμε το “καλό το φαΐ”.
Παλιά τουλάχιστον οι γιαγιάδες και οι μανάδες μας το κάνανε αυτό.
Και όταν λέω παλιά δεν εννοώ πριν ανακαλυφθεί η πενικιλίνη, για καμιά 20 χρόνια πίσω λέω. Μαλάκα..είκοσι χρόνια. Πολλά ρε πούστη μου.
Τώρα τις Κυριακές βγαίνουμε έξω για φαγητό. Η παραγγέλνουμε.
Η είμαστε ζάντα από την κραιπάλη της προηγούμενης νύχτας.
“Ενότητα κραιπάλη και πάλι και πάλι” θα μου πεις, αλλά άμα δε φας κάτι το στομάχι δεν στρώνει από τα ξίδια.
Για αυτό πάρε το κουφάρι σου να πάμε ως την κουζίνα να μαγειρέψουμε.
Έλα άσε τα χαζά δεν θα σε παιδέψω.

1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 8
1 κιλό καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
(τι έγινε άρχισαν τα ζόρια, κουκλίτσα μου; έχει χαμαλίκι η συνταγή ε;)
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε τέταρτα
1 πράσο το λευκό μόνο όμως μέρος
(Αν σου βρίσκεται πρόχειρο αν όχι νταξ, δεν θα γίνει κάτι)
1 κολοκυθάκι
(λέμε ρε παιδάκι μου αν έχεις κανένα ξεχασμένο μέσα στο ψυγείο... οχού πια αμέσως να φωνάξεις!)
1 κομμάτι σέλινο και προσπάθησε να έχει και τη σελινόριζα από κάτω
(στην ανάγκη καλόπιασε το μανάβη ξέρεις εσύ)
1/2 φλιτζάνι του Ελληνικού καφέ περίπου, Παρθένο ελαιόλαδο
(το αντιπαρέρχομαι αυτό που σκέφτηκες βλέποντας τη λέξη παρθένο)
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
(οι μερακλήδες και αυτοί παντέχουν ας βάλουν και λίγο μπούκοβο)
Λίγο Αλευράκι λίγο τόσο δα..
Το χυμό από μισό η 1 ολόκληρο λεμόνι
(εάν σε αρέσουν τα λίγο πιο ξινά)
Νερό τόσο ώστε να σκεπάσουμε τα λαχανικά

Λοιπόν άκου/βλέπε τώρα προσεκτικά γιατί είναι πολύ δύσκολη συνταγή, και να δω πως θα τα καταφέρεις... Ειδικά αν είσαι ακόμη σκατά από τα ξίδια.
Κάνεις καφέ.
Μαι κανάτα ολάκερη
Πλένεις! Καθαρίζεις και κόβεις τα λαχανικά σε ότι μέγεθος και σχήμα αγαπά η γκλάβα σου και εν τέλει σε ότι σε φωτίσει ο θεός και ο Κρόνος που είναι ανάδρομος στο Σκορπιό.
Παίρνεις μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα, ρίχνεις το ελαιόλαδο, και μόλις κάψει λίγο (αλλά όχι να καλέσει η γειτονιά την πυροσβεστική κανόνισε την πορεία σου) θα ρίξεις μέσα όλα τα λαχανικά θα τα φέρεις δυο τρεις καλές σβούρες να τσιγαριστούν πολύ ελαφρά και θα τα πασπαλίσεις με το αλεύρι να πουδραριστούν καλά καλά και θα συνεχίσεις το ανακάτεμα.
Πιες καφέ.
Γιατί αλεύρι θείο;
Γιατί το αλεύρι θα κολλήσει αφενός επάνω στα λαχανικά οπότε να βοηθήσουμε εξ αρχής τη σούπα μας να δέσει καλά και να χυλώσει, αφαιρώντας παράλληλα αυτή την απαίσια αλευρίλα που θα έμενε (κατά πάσα πιθανότητα) εάν βάζαμε το αλεύρι ωμό στο τέλος αφετέρου δε γλιτώνουμε εξ αρχής το να έχουμε μια σβολιασμένη σούπα (αηδία μαλάκα..δεν βλέπεται.. το έχω πάθει πολλές φορές γιατί τεμπέλιασα να το βάλω από την αρχή αλλά καλά να πάθω)
Αφού γίνουν όλα τα προαναφερθέντα, θα συμπληρώσεις με κρύο νερό.
Και γιατί κρύο νερό θείο;
Κρύο και όχι ζεστό γιατί:
Η απότομη επαφή ενός συστατικού με το ζεστό ή καυτό νερό ουσιαστικά θωρακίζει το (λαχανικό στην προκειμένη) εξωτερικά δημιουργώντας μια σχετική κρούστα από το στιγμιαίο “κάψιμο” με αποτέλεσμα αυτό ( το συστατικό ντε!) να κρατάει τα υγρά σου εσωτερικά και να μην τα αφήνει να βγουν προς τα έξω.
Εάν κάναμε ένα κρέας το οποίο θα θέλαμε εκ των πραγμάτων να είναι ζουμερό μέσα, φυσικά και θα θέλαμε καυτό νερό, εξ ού και το τσιγάρισμα
Στην συγκεκριμένη περίπτωση εμείς θέλουμε να έχουμε ένα πλούσιο Γευστικό ζωμό λαχανικών, οπότε θα τα βάλουμε εξαρχής στο κρύο νεράκι και όσο αυτό ζεσταίνεται αυτά θα αποδίδουν χυμούς κατά το βρασμό.
Πω... ρε φίλε! Πόσο Θεούλης και πολιτισμένος είμαι;
Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός, ελπίζω να σου έλυσα την απορία.
Το λοιπόν θα αφήσεις τη σούπα να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα, αλλά και πάλι αυτό είναι εξαιρετικά υποκειμενικό καθότι μπορεί να είναι πολύ βραστερές οι πατάτες σου (που η αλήθεια, είναι και ο μεγαλύτερος νταλκάς σε μία σούπα εάν δεν βράσουν) και να ξεμπερδέψεις μέσα σε ένα σαραντάλεπτο
Φυσικά “Θέλει κόπο το ραπάνι...” οπότε μην τρίβεις τα μουστάκια σου δεν τελειώσαμε ακόμη λέω!
Το να έχεις μια σούπα η οποία μόλις κρυώσει θα αρχίσει να ξεχωρίζει στο πιάτο το νερό από το λάδι, είναι αηδία φίλε.
Δεν το γουστάρω καθόλου.
Οπότε τη σούπα τη θέλω δεμένη.
Δεμένη σαν να κάνει BDSM.
Άρα κοίτα δω: Μόλις γίνει η σούπα θα πάρεις μια καλή ποσότητα από λαχανικά, θα τα λιώσεις στο μπλέντερ θα τα κάνεις κρέμα και θα τα ξανά ρίξεις μέσα για να γίνει πιο ας το πούμε “βελουτέ”
Εναλλακτικά αν βαριέσαι το βάλε βγάλε με τα μπλέντερ μπορείς να ρίξεις μια μικρή κρέμα γάλακτος.
Και επίσης τέλος τέλος μπορείς όταν την κατεβάσεις από τη φωτιά να ρίξεις ένα κουπάκι στραγγιστό γιαούρτι για να δέσει.

Αυτά.

12 Οκτωβρίου 2014

Η Γουρουνιά σε όλο της το μεγαλείο

Αυτός που το ανακάλυψε η που ήταν πολύ μεγάλο αλάνι η που ήτανε πολύ μεγάλος μαλάκας.
Αλλιώς δεν εξηγείται αδερφέ το παίδεμα που τρως για να έχεις τελικά ως αποτέλεσμα ένα κομμάτι τηγανητό κρέας πασαλειμμένο με φρυγανιές και αβγό.
Στη γάμησα τη φαντασίωση ε;
Πάρτο αλλιώς. Ας το κάνουμε τότε να φανεί σαν σε κατάλογο εστιατορίου:
Τραγανό χρυσαφένιο φιλέτο κοτόπουλου με αρωματική κρούστα”
Τώρα καλύτερα;
Σνίσελ. Ένα από τα πολύπαθα φαγητά των Ελληνικών (;) χώρων εστίασης. Ειδικά η κλασικούρα που θα φτιάξουμε σήμερα με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια βρωμάει δεκαετία του 90, τότε που ο νεοέλληνας ξεκίνησε την αρχή του κακού με τις κρέμες γάλακτος, τις “ροκαπαρμεζανες” και όλα αυτά τα δυσοίωνα που δεν θέλω καν να θυμάμαι, αλλά ως γουρούνι, γιατί μου αρέσει το φαγητό δεν το έκρυψα ποτέ, μου αρέσει να τα τρώω.
Έλα γάμα το αρκετά με τον πρόλογο δεν το χω σήμερα.
Άκου δω τι θα χρειαστείς:
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο (που θα το πάρεις έτοιμο ανοιγμένο και χτυπημένο από το κρεοπωλείο η τον κοτοπουλά της γειτονιάς σου. Δεν είμαστε για ταρζανιές. Ένα φαΐ είπαμε να κάνουμε όχι να βγάλουμε Οχτάωρο στην κουζίνα)
1 μεγάλο πακέτο φρυγανιά τριμμένη
1 σακουλάκι ανάμεικτους ξηρούς καρπούς
2 κ.γ. έτοιμο μείγμα μπαχαρικών σε σκόνη
(όπως λέμε: Magi, Knor, Vengetta και τα λοιπά)
Αρωματικά αποξηραμένα βότανα (όπως: Λεβάντα, Ρίγανη, Θυμάρι κτλ)
3 μεγάλα αβγά
1 κονσέρβα μανιτάρια
1 μεγάλη κρέμα γάλακτος
1 σακούλι προτηγανισμένες πατάτες
(στο χω πει εγώ είμαι της ευκολίας όχι του εφέ και τις παπάντζας)

Πρώτα από όλα φρόντισε να βεβαιωθείς ότι θα έχεις ζεστό νερό για τη λάντζα, μπορεί η τεχνολογία τροφίμων να γαμεί στις μέρες μας αλλά η σαλμονέλα είναι μια φάση που μπορεί να παίξει παντού, οπότε φύλαγε τον κώλο σου.
Ανέβασε τα μανίκια γιατί έχει τρόπο αλλά και κόπο σήμερα. Τσάκω το φιλέτο πλύνε το καλά με κρύο νερό και άσε το να στραγγίσει σε ένα τρυπητό.
Πλύνε τα χέρια σου καλά πριν πιάσεις οτιδήποτε άλλο και αυτό όταν δουλεύεις κοτόπουλο να το χεις πάντα κατά νου.
Πάρε τους ξηρούς καρπούς και κάνε τους σκόνη στο μπλέντερ.
Θα δεις μετά γιατί.
Πάρε 2 μεγάλα βαθιά ευρύχωρα μπολ που να μπορείς να κάνεις άνετα δουλειά χωρίς να ρίξεις το μείγμα έξω αλλά να σε βολεύουν κιόλας.
Στο ένα μέσα σπάσε τα αβγά και χτύπα τα καλά με ένα αβγοδάρτη (σύρμα you know?) η με δυο πιρούνια όπως έκανε η γιαγιά μου.
Να μην ξεχάσω να σου πω το εξής, παλιότερα πολύς κόσμος έβαζε γάλα μέσα στο αυγό για να αφρατέψει, και άγω το έκανα αλλά τελικά είναι λάθος. Γιατί καίγεται η πρωτεΐνη του γάλακτος στο τηγάνισμα και μαυρίζει. Οπότε θα λεγα να μην βάλεις.
Στο δεύτερο άδειασε μέσα: Την τριμμένη φρυγανιά, τα αρωματικά βότανα, το μείγμα μπαχαρικών και τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς.
Ανακάτεψε το καλά με τα χεράκια σου.
Ξανά πλύνε τα χέρια σου.
Η διαδικασία τώρα έχει ως εξής:
Παίρνεις φιλέτο ανοιγμένο σαν παντόφλα, το κάνεις μπάνιο στο αυγό και μετά το σκεπάζεις ολούθε με το μείγμα φρυγανιάς πατώντας – πιέζοντας καλά καλά με τα χεράκια (νταξ μη το λιανίσεις κιόλας) να κολλήσει πάνω η φρυγανιά.
Τα τοποθετείς σε ένα ρηχό πιάτο το ένα πάνω στο άλλο.
Ξανά πλένεις χέρια
(στο πα από την αρχή; Λέγε στο πα;)
Γέμισε με μπόλικο σπορέλαιο μέχρι τη μέση μια κατσαρόλα αντικολλητική, γιατί στο τηγάνι θα κάνουμε τις πατάτες, άστο να κάψει καλά.
Οπότε και δεν θα κάνεις μπουρδέλο την κουζίνα και θα γίνει πιότερο άνετα η δουλειά μας.
Με προσοχή ρίχνεις μέσα (τοποθετείς είναι η καταλληλότερη λέξη) την παναρισμένη παντόφλα κοτόπουλου και χαμηλώνεις τη φωτιά γιατί αλλιώς θα καεί το εξωτερικό και το μέσα θα μείνει άψητο.
Τα ψήνεις μέχρι να αποκτήσουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα και από τις δύό πλευρές.
Κανονικά τώρα πρέπει να κάνεις τις πατάτες σε ένα δεύτερο τηγάνι η φριτέζα και παράλληλα να βάλεις και τη σάλτσα να γίνεται. Αλλά δε γαμιέται άστο μην πάρουμε καμιά φωτιά και ποιος τρέχει κυριακάτικα στις Αστυνομίες.
Μόλις τελειώσεις με τα σνιτσελάκια, βάλε την κατσαρόλα στην άκρη με προσοχή και τσάκω ένα τηγάνι όπου κάνε τις πατάτες όπως ξέρουμε όλοι μας. (ξέρεις ε; έτσι δεν είναι;)
Και τέλος η σάλτσα που είναι πολύ πολύ δύσκολη.
Πάρε ένα κατσαρόλι και βάλε μέσα τα στραγγισμένα μανιτάρια να τσιγαριστούν καλά με λίγο βούτυρο η λάδι, ρίξε την κρέμα και ένα κύβο η λίγο σκόνη μπαχαρικών χαμήλωσε τη φωτιά νοστίμισε τα όσο γουστάρεις εσύ με αλάτι η πιπέρι και άσε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αυτό.
Τα υπόλοιπα τα ξέρεις:
Πατάτες + Σνίτσελ + Πλημμύρα στη σάλτσα = Love For Ever

Οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά:
  1. Μπορείς να βάλεις επιπροσθέτως μερικά κοπανισμένα Corn Flakes στο μείγμα φρυγανιάς η (και) νιφάδες Βρώμης για περισσότερο τραγανό αποτέλεσμα
  2. Τα Αποξηραμένα μπαχαρικά στο όλο μείγμα ενόσω θα τηγανίζονται θα δώσουν όλο το άρωμα τους (το τι κόπο κάνω να αποφύγω λεκτικούς χαρακτηρισμούς όπως: “ταυτότητα” “ένταση” “χαρακτήρας” ο θεός το ξέρει) πρόσεχε μόνο μην το ξεφτιλίσεις και βάλεις ένα σκασμό μέσα γιατί θα γίνει ότι να ναι
  3. Οι προτηγανισμένες πατάτες φυσικά και ΔΕΝ είναι πανάκεια. Μπορείς να συνοδέψεις με μια ωραιότατη πράσινη σαλάτα η πατατοσαλάτα 

10 Οκτωβρίου 2014

Αφράτα εύκολα γρήγορα νόστιμα υπέροχα καταπληκτικά κουλουράκια λαδιού με σταφίδα και καρύδι

Το λεπτό σημείο είναι να μην ξεχαστείς σε κάνα Facebook η σε κάνα τηλέφωνο και τα αφήσεις πολύ στο φούρνο γιατί θα σου γίνουνε Pedigree.
Και άντε αν έχεις να τα δώσεις σε κάνα σκύλο, μούντζα και τύφλα (που δεν κάνει τα σκυλιά να τρώνε γλυκά αλλά λέμε τώρα) αν δεν έχεις;
Επίσης να μην κάνεις τη μαλακία και τα βάλεις πολύ κοντά το ένα στο άλλο για θα σου κολλήσουν μεταξύ τους και μετά για να τα ξεκολλήσεις για θα σπάνε και θα έχουν και μια όψη χάλια μαύρα.
Κατά τα άλλα εντάξει εύκολη τη λες τη συνταγή και δεν θέλει δα και κάνα σκασμό υλικά ούτε και εξειδικευμένες γνώσεις πυρηνικής φυσικής.
Αρκεί να χεις:
  • 1/2 κιλό φαρίνα (συν λίγο ακόμη καβάντζα)
  • 1 κούπα ζάχαρη ή 250 γραμμάρια
  • 250 ml σπορέλαιο (μη βάλεις ελαιόλαδο θα τα κάνει πολύ βαριά)
  • 1 βανίλια
  • 3 αβγά
Αυτά είναι τα βασικά υλικά. Από κει και πέρα εγώ είχα μισό σακουλάκι καρύδια και μισό σακουλάκι σταφίδες που μου χανε περισσέψει από ένα κέικ και τα χωσα και αυτά μέσα. Περίπου υπολόγιζε από 250 γραμμάρια αυτά
Μπορείς να βάλεις Κακάο αν θέλεις η νιφάδες σοκολάτας η κανέλα ή πορτοκάλι η όλα αυτά μαζί (πλάκα κάνεις;)
Καταρχήν άπλωσε λαδόκολλα σε δύο ταψιά, γιατί μετά τα χέρια σου θα ναι γεμάτα με ζυμάρια.
Άνοιξε το φούρνο τους 200 βαθμούς πάνω κάτω στις αντιστάσεις.
Πάρε ένα μεγάλο μπολ ρίξε μέσα στο λάδι με τη ζάχαρη και τα αβγά και χτύπα τα με το μίξερ, μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν μια ωραία αφράτη κρέμα.
Σταμάτα το μίξερ και ρίξε μέσα τη φαρίνα, τη βανίλια και ότι άπω τα υπόλοιπα υλικά έχεις αποφασίσει να βάλεις.
Άρχισε να ζυμώνεις το μείγμα με τα χεράκια σου τα οποία φυσικά θα χεις φροντίσει 9 σειρές πιο πριν να τα χεις πλύνει.
Αν δεις ότι σου κολλά στα χέρια το μείγμα, ρίξε λίγο αλεύρι ακόμη μέσα, και συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί και να σταματήσει να κολλά στα χεράκια σου.
Λάδωσε τον πάγκο της κουζίνας, και όταν λέω λάδωσε δεν εννοώ να τον κάνεις σαν νεογέννητο σε βάφτιση, απλά πέρνα το με λίγο λάδι για να μπορέσεις να πλάσεις εκεί πάνω, πάρε μια χούφτα ζυμάρι και κάνε το μακρόστενο σαν ένα μεγάλο σουτζούκι, μετά πάρε το μαχαίρι και κόψε φέτες περίπου 1,5 – 2 εκατοστά πάχος και αράδιασε τα στο ταψί μέχρι να τελειώσει το μείγμα η και τα ταψιά.
Αν έχεις χρόνο μπορείς να τα κόψεις με κουπ πατ αλλά είπαμε να κάνουμε κάτι εύκολο όχι να βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας.
Θα τα ψήσεις 6-7 λεπτά και θα είσαι εκεί να βλέπεις το φούρνο.
Το λεπτό σημείο ανάμεσα στο χρυσαφί καλοψημένο κουλουράκι και το μαυριδερό ξεροκαμμένο της Κριστίν Λαγκάρντ είναι απίστευτα μικρό.
Άντε να σε δω τώρα.
Φιλάκια.
Υ.Γ.
Ο τίτλος το χετε πάρει γραμμή ότι είναι μέσα στην πουστιά για να το "χτυπάνε" οι μηχανές αναζήτησης έτσι;

8 Οκτωβρίου 2014

Όλα στο μισό. Πέννες με σπανάκι και τυράκι

Αγαπώ να μαγειρεύω για άλλους αλλά το να μαγειρέψει κάποιος για μένα το θεωρώ υπέρτατη ένδειξη αγάπης.
Ειδικά αν είναι κάτι απλό και νόστιμο. Πραγματικά δεν τα μπορώ τα περίτεχνα και δύσκολα φαγητά, η αυτά που συνήθως ονομάζουμε “καλά φαγητά” τύπου Παστίτσια, Μουσακάδες και τα λοιπά. Ειδικά με το παστίτσιο δεν έχω χειρότερο. Μπορεί να είναι απο συνήθεια η απλά τα μπούχτισα ποιος ξέρει.
Τέλοσπάντων προχθές πήγα στα ξαδέρφια μου να δούμε ταινία και είπαμε να τσιμπήσουμε κάτι οπότε η ξαδέρφη μου επιμελήθηκε τα του φαγητού και γω δεν έκανα απολύτως τίποτα (ω θεέ ανακούφιση)
Φάγαμε Πένες με σπανάκι και μια σαλάτα με τόνο και τριμμένο καρότο.
Λοιπόν το τι το φχαριστήθηκα δεν έχω λόγια ε; και για αυτό είπα να ανεβάσω τη συνταγή να τη μοιραστώ μαζί σας. Τις Πένες θα ανεβάσω για να χουμε ποστ και για την άλλη βδομάδα οκ;
Καταρχήν να μην ξεχάσω να σου αναφέρω ότι είναι οικονομικό νόστιμο και ελαφρύ επίσης η συνάρτηση ποσότητας ποιότητας είναι καλή. Εμείς γουρλώσαμε 3 άτομα πολύ καλά!

Υλικά (όλα θα δεις παίζουν στο 1/2)
1 πακέτο πένες (1/2 κιλό είναι)
500 γραμμάρια ήτοι 1/2 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο
(ε ναι ρε φίλε τώρα που να τρέχεις με φρέσκο)
1 μικρή κρέμα γάλακτος των 200 ml
250 γραμμάρια τυρί σε κρέμα ή ανθότυρο η μανούρι ή κατσικίσιο τυρί ή φέτα (πάντως να είναι άσπρο και Ελληνικό τυρί όχι τίποτε Γκούντα και μαλακίες)
1/2 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο η λίγο σκόρδο σε σκόνη η 1/2 κουταλιά του γλυκού σκορδόλαδο
Ελαιόλαδο
Βούτυρο
Αλάτι και μαύρο πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση:
Πλύνε χεράκια!
Βγάλε το σπανάκι νωρίτερα μέσα σε ένα μπολ να ξεπαγώσει. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις από 250 γραμμάρια έως όλο το πακέτο που είναι μισό κιλό, γούστα είναι αυτά.
Πάρε τη μεγάλη κατσαρόλα και γέμισε την με νερό τόσο ώστε να απέχει 3 δάχτυλα από το να ξεχειλίσει και να τα κάνεις πουτάνα όλα. Ρίξε μέσα μισή χούφτα αλάτι μαγειρικό.
Βάλε την πάνω στο μάτι της κουζίνας να βράσει και μόλις αρχίζει να κοχλάζει ρίξε μέσα τις πένες και άρχισε να ανακατεύεις σιγά σιγά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους και μετά να δω τι σκατά θα φάμε.
Θα τις αφήσεις να βράσουν σύμφωνα με της οδηγίες του πακέτου αλλά μην τις αφήσεις να γίνουν ντιπ νιανιά, γιατί μετά θα συνεχίσουμε το μαγείρεμα τους μαζί με το σπανάκι.
Αφού βράσουν οι έρμες οι πέννες ρίχτες μέσα στο τρυπητό να στραγγίσουν και κρύωσε τες με τρεχούμενο νερό τις βρύσης.
Κρύο.
Πάρε την ίδια κατσαρόλα (μα ναι μαλάκας είσαι; ποιος τα πλένει ρε μετά τόσα σκεύη, λίγα και καλά)
Ρίξε μέσα στο ξεπαγωμένο σπανάκι με λίγο ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο. Μισό μισό δηλαδή θα το κάνεις και καλό είναι να μην το πλημμυρίσεις στη λαδίλα γιατί θα γίνει αηδία.
Άρχισε να το ανακατεύεις με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίσει να τσιγαρίζεται καλά καλά. Τι ψυχή έχει βρε χαμένε αυτό νομίζεις; Ντιπ ψεύτικο είναι αμέσως θα γίνει! Ρίξε τώρα μέσα στο σπανάκι τα ζυμαρικά, την κρέμα, το σκόρδο, το τυρί θρυμματισμένο με τα χεράκια σου, και ανακάτεψε καλά να ομογενοποιηθούν (με αρέσω πολύ, όταν χρησιμοποιώ τέτοιες πολιτισμένες λέξεις) Φέρτα μια γυροβολιά ακόμη και είμαστε έτοιμοι.
Καλή όρεξη, και στείλε κάνα μήνυμα να με πεις πως έγινε ρε συ..

2 Οκτωβρίου 2014

Μια γαμάτη σαλάτα

Η τελευταία μου εμμονή είναι το Ροζ Ορυκτό αλάτι Ιμαλαϊων νομίζω είναι περισσότερο γλυκό απο το κοινό ραφιναρισμένο αλάτι.
Και συ φυσικά θα σκεφτείς “άσε μας κουκλίτσα μου είχες και στο χωριό σου τέτοιο;” και ε..δε γαμείς όσο να το πεις ένα δίκιο θα το χεις,γιατί απο όσο θυμάμαι ούτε απο τα Ιμαλάια κατάγομαι όμως και στο χωριό μου όχι δεν είχαμε τέτοιο πράμα. Αλλά και γω άνθρωπος είμαι ρε πούστη μου κάπου έπρεπε να το πω!
Το αλάτι εδώ, συνειρμικά με το φαγητό που έχω στο φούρνο, και σκέφτομαι ότι μάλλον το παρά γάμησα το θέμα και θα βγει λύσσα κακιά, και όχι τίποτε άλλο αλλά ρε φίλε ψήνω μανιτάρια και δεν μπορώ και να τα πλένω ας πούμε. Για σκέψου το;
Άνεργος ένεκα, τώρα που τέλειωσε η σαιζόν, σηκώνομαι σαν τις γριές απ' τα αχάραγα και γυρίζω σαν το χαζό μες το σπίτι, οπότε χθες έκανα το καλό και πήγα λαϊκή και αν δεν με πονάγανε τα χέρια μου (γεράματα, δεν θέλω χαζά) θα τα σήκωνα όλα, αλλά έχε χάρη. Και λέγοντας Χάρη θυμήθηκα ότι μου έδωσε ο φίλος μου ο Χαρούλης καλά να ναι, κάτι γαμηστερά μανιτάρια, έτσι Mix φάση, Πορτομπέλο, Πλευρώτους και Φούσκες ( τα απλά τα άσπρα) τα οποία τα ψήνω τώρα στο φούρνο μαζί με κρεμμύδια και καρότα για να κάνω σαλάτα.
Πάρε χαρτί και γράφε που θα σου πω και να ξες τα υλικά είναι άνετα για 2-3 άτομα, εκτός αν πεινάς πολύ οπότε πάω πάσο!
  • 2 κομμάτια παξιμαδοκουλούρα για Ντάκο.
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 φέτα τυρί Φέτα ή Κατσικίσιο η Μανούρι η τέλος πάντων τυρί whatever!
  • 3 μικρά (τρυφερά όσο πιο πολύ μπορείς) καρότα
  • 1 μικρό αγγουράκι
  • 1 μεγάλη ντομάτα (ναι εδώ είμεθα λάρτζ!)
  • Μανιτάρια
    (έβαλα από 2 κομμάτια, Φούσκες, Πορτομπέλο, Πλευρώτους)
  • Ελαιόλαδο
  • Μπαχαρικά ότι γουστάρεις ή έχεις στο σπιτάκι σου.
    (εδώ έβαλα πιπέρι: μαύρο, κόκκινο γλυκό, κόκκινο καυτερό, κόκκινο καπνιστό)
  • Και το αλάτι που λέγαμε στην αρχή του πόστ.
Πάρε ένα ταψί και βάλε του λαδόκολλα, ρίξε πάνω τα μανιτάρια και πασπάλισε τα με τα μπαχαρικά και το αλάτι μην ξεχνιόμαστε, πιτσίλισε τα λίγο με ελαιόλαδο, ρίξε επίσης τα καρότα καθαρισμένα και πλυμένα καλά, και το κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο στη μέση, χώστα στο φούρνο με αντιστάσεις πάνω – κάτω για 10 λεπτά στους 250 (ακόμη να βρω πως βγαίνει αυτό το γαμημένο σύμβολο) βαθμούς κελσίου.
Τώρα τσάκω μια μεγάλη σαλατιέρα και πέτα μέσα την παξιμαδοκουλούρα αφού πρωτίστως έχεις φροντίσει να την περάσεις λίγο στο τρεχούμενο νερό κάτω από τη βρύση γιατί αλλιώς θα θρηνήσετε κάνα σφράγισμα, και ξες πόσα παίρνει ο οδοντίατρος ε;
Ρίξε την ντομάτα που, θες να την ψιλοκόψεις;
θες να την περάσεις στον τρίφτη;
θες να τη βάλεις ολόκληρη ρε παιδί μου;
Κάνε εκεί μαγκιές αυτοσχεδίασε!
Ρίξε και το αγγουράκι (ε... ψιλοκομμένο δε γαμιέται)
Το τυρί (κατσικίσιο σκληρό έβαλα) όσο να τα κάνεις όλα αυτά τσακ βγήκαν τα μανιτάρια από το φούρνο. κόφτα σε κομμάτια και όπως είναι με τα ζουμιά τους όλα μαζί τα ψημένα λαχανικά, ρίχτα μέσα στη σαλατιέρα με τα υπόλοιπα
Συμπλήρωσε με ελαιόλαδο και αλάτι κατά βούληση και πέσε με τα μούτρα να γουστάρεις ρε αδερφέ!