26 Νοεμβρίου 2014

Η χαρά του υπογλυκαιμικού τεμπέλη!

Δεν είμαι στα καλά μου.
Και αυτό περνάει στον κόσμο.
Κάτι που δεν ακούω καλά νέα τελευταία, κάτι που ο καιρός έχει γίνει χάλια και νυχτώνει και νωρίς, βάλε που έρχονατι Χριστούγεννα και αυτό είναι το χειρότερο!
Βάλε και που τα οικονομικά μου δεν πάνε καλά και όταν τα οικονομικά μου δεν πάνε καλά δεν πάει τίποτα καλά. Σε σημείο που φοβάμαι μην χάσω το χιούμορ μου ή σταματήσω να βρίζω. Τη γαμήσαμε όπως και να χει.
Τες πα, άς τα δικά μου, ας περάσουμε στα μαγειρικά μας.
Προχθές έτσι που λες, μιας και έχω κλειστεί στο σπίτι σαν να χουμε πόλεμο ή πένθος η κατάθλιψη (μωρ λες;) έκανα βόλτες στη Blogογειτονιά και έπεσα επάνω σε μία καταπληκτική συνταγή που θέλησα να κάνω λίγο πειραγμένη φυσικά και να αναδημοσιεύσω.
Βλάκα ε! Ακούς; Στο πεντάλεπτο σε λέω την έκανα και το αποτέλεσμα γάμησε!!!!!
Πάρε χαρτί και γράφε!

Yλικά:
Βήμα 1
500 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
(αυτό για να ξες είναι ένα ολόκληρο πακέτο)
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική
(εγώ έβαλα 1 γεμάτο γιατί δεν ήθελα να γίνει λιγωτικό, την πάτησα τις προάλλες με ένα κορμό και δεν θέλω να την ξαναπατήσω άσε με)
250 ml φρέσκο γάλα (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω να μην είναι σφιχτό το μίγμα αλλά όπως στα κέικ  )
½ κουταλιά της σούπας μπείκιν πάουντερ
1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλιά του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
(μη σε πιάσουν τίποτις χουβαρνταλίκια με τη μαστίχα και βάλεις παραπάνω γιατί πικρίζει και θα στο γαμήσει το γλυκό και μην πεις πως δεν στο πα φίλε!)
Για το σιρόπι:
Βήμα 2
2 φλιτζάνια του  τσαγιού ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική
(είναι ½ κιλό περίπου)
2 φλιτζάνια του  τσαγιού νερό
(αυτό μεταφράζεται σε 500 ml νεράκι)
Το ξύσμα από 1 πορτοκάλι η 1 κίτρο η 2 μεγάλα μανταρίνια
1 φιαλίδιο βανιλίνη
(έλα ξεκόλλα η βανίλια στο άσπρο κουτάκι με το κόκκινο καπάκι είναι απλά στο είπα πολιτισμένα)
Για την κρέμα:
Βήμα 3
1 φακελάκι κάστερ πάουντερ βανίλια
1 λίτρο γάλα
7-8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική
Εκτέλεση:
Το να γαμήσεις σουρωμένος είναι πιο δύσκολο από το να κάνεις αυτή τη συνταγή. Δεν μπορώ να σου εξηγήσω αλλιώς το πόσο εύκολο είναι.
Βουτάμε όλα τα υλικά του Βήματος 1 σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το χέρι φίλε.
Ναι με το χέρι τσακ μπαμ. Τα ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι, στο οποίο άμα γουστάρεις εσύ στρώσε λαδόκολλα. Να γλιτώσεις και τη μανούρα της λάντζας
Χώνουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο. Τώρα! Αυτό με το ψήσιμο είναι λίγο γάμησε τα από φούρνο σε φούρνο οπότε να κάνεις το παλιό κλασσικό κόλπο, το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και στο μισάωρο επάνω χώνουμε τη λάμα του μαχαιριού μέχρι κάτω στο κέντρο του γλυκού. Αν βγει στεγνό είσαι θεούλης αν βγει με υγρή ζύμη επάνω, το σκεπάζεις με ένα αλουμινόχαρτο για να μην καεί από πάνω και το ψήνεις λίγο ακόμη.
Το χουμε;
Κάποια στιγμή που θα ψηθεί το γαμίδι δεν μπορεί, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Παράλληλα (λέω γω τώρα) δεν βάζεις και τα υλικά του Βήματος 2 να βράσουν για ένα δεκαλεπτάκι να κάνουμε σιρόπι; Κοίτα καλό είναι να είναι το σιρόπι ζεστό και το γλυκό κρύο η το αντίθετο. Να μην είναι και τα δύο ζεστά.
Οπότε μόλις κάνεις το σιρόπι, λίγο λίγο έτσι ξες εσύ τσουκου τσούκου θα σιροπιάσεις το γλυκό μας.
Θα το αφήσεις να κρυώσει καλά μαλάκα, μην πάρεις κάνα κουτάλι και γίνει μακελειό κανόνισε!
Εδώ κάπου αν πράξεις σοφά και ακολουθήσεις την συνταγή που έκανε η κοπελιά στο Blog είσαι κομπλέ, αλλιώς πάμε στα του Βήματος 3, όπου με τις οδηγίες του πακέτου.. τες πα γάμησε το θα στο γράψω και αυτό…. Πάρε το κάστερ άδειασε το στο κρύο γάλα χώσε και τη ζάχαρη μέσα και βάλτο σε σιγανή φωτιά να βράσει σιγά σιγά μέχρι να αποκτήσεις μία όμορφη κρεμούλα. Προσοχή το γάλα πιάνει εύκολα στη φωτιά, οπότε μην το αφήσεις και φύγεις!
 Φτιάχτο! Θα με θυμηθείς!
Πι. Ες.
Ευχαριστούμε πολύ το υπέροχο http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/ για την έμπνευση και τις ιδέες!

1 σχόλιο:

ΦΟΥΛΗ είπε...

ρε σε ήθελα κοντά μου η ακαματρα να το έφτιαχνες εσύ,ξερεις πόσες φορές ζητά γλυκό ο σύζυγος..."σιγά μην φτιάξω να γίνει ο κώλος μου διπλάσιος" απαντάω.
Αν χάσεις και εσύ το χιουμορ σου τη βάψαμε μωρεεεεε
Φιλια πολλά