5 Νοεμβρίου 2014

Το πιο μαμαδίστικο γλυκό! Κέικ!

Μας πήρε η πούτσα σβάρνα συμπεθέρα.
Κάτι η δουλειά, κάτι το κρύο κάτι η βαρεμάρα πάλι στα αζήτητα το Blogg και άντε περίμενε εσύ επισκεψιμότητα μαλάκα. Αφού γράφεις ότι να ναι και όποτε να ναι.
Που λες, για να μη γράφω χαζά, ήθελα από καιρό να βάλω μια απλή, πραγματικά ρε φίλε όμως απλή συνταγή. Τα έψαξα από δω το έψαξα από κει και τελικά κατέληξα στο ποιο απλό που δεν έβαλα ποτέ.
Κέικ!
Ζαχαροπλαστική γιατί αυτή ζητάει ο κόσμος περισσότερο, ένα φαΐ όλοι το κάνουμε πάνω κάτω νομίζω, και εκτός αυτού να το σπάσουμε λίγο μην είναι βαρετό (τις πολλές αναρτήσεις που κάνεις μαλάκα και θα ναι και βαρετό τρομάρα σου έρμε) Έχω βάλει ένα σκασμό συνταγές (καλά τσελεμεντέ δε το λες αλλά κάνω φιλότιμες προσπάθειες να μου το αναγνωρίσεις αυτό) και δεν έχω βάλει το πιο απλό όμορφο νόστιμο και μαμαδίστικο σπιτικό γλυκό, το οποίο δεν θέλει τρόπο, ούτε κόπο ούτε καν πολύ μανούρα παρά μόνο μερικές μικρές λεπτομέρειες που θα κάνουν το γλυκό σου φουσκωτό σαν... σαν... ε φουσκωτό ξες εσύ!
Πλύνε τα χέρια σου και πάμε να σου τι θα κάνεις. Θέλουμε τα εξής υλικά:

1 πακέτο βούτυρο
(250 γραμμάρια είναι αυτό)
1 πακέτο φαρίνα
(μπορεί να είναι κόκκινη απλή, κίτρινη με βανίλια, η πορτοκαλί με πορτοκάλι και είναι 1/2 κιλό)
1 κούπα τσίτα πίτα ζάχαρη
5 αυγά
1 φιαλίδιο βανιλίνη
(είδες τι πολιτισμένος είμαι έτσι;)
1 κούπα χυμό πορτοκάλι ή Μανταρίνι ανάμεικτο με Πορτοκάλι συν 1 γενναία κουταλιά της σούπας από το ξύσμα τους
1 κουταλιά του γλυκού μπείκιν πάουντερ

Τσάκω το μίξερ (εγώ ακόμη αυτό το χειρός έχω ναι δεν αξιώθηκα να πάρω ένα ο μαλάκας) και ρίξε μέσα το λιωμένο βούτυρο με την 1 κούπα ζάχαρη και βάλε τα να χτυπηθούν αλύπητα για τουλάχιστον 15 λεπτά μέχρι να αποκτήσουμε ένα όμορφο φουσκωτό και άσπρο μείγμα. Τώρα θα ρίξεις ένα - ένα μέσα, τα αυγά περιμένοντας υπομονετικά να ενσωματωθεί το ένα πριν ρίξεις το άλλο.
Ναι εννοώ θα τα ρίξεις χωρίς τα τσόφλια.
Νταξ με τα αυγά; Πάμε τώρα παρακάτω. Θα πάρεις το μπείκιν πάουντερ και θα το διαλύσεις μέσα στο χυμό του πορτοκαλιού, αυτό θα κάνει χημική αντίδραση και θα αρχίσει να αφρίζει. Μόλις γίνει αυτό ρίξε το μέσα στο μείγμα σβέλτα και χαμήλωσε την ταχύτητα του μίξερ γιατί δεν θέλεις όταν θα ρίξεις το αλεύρι να χεις τη μεγάλη ταχύτητα και μετά να μαζεύεις σκόνες από παντού, ρίξε και τα υπόλοιπα, δηλαδή: αλεύρι, ξύσμα, βανιλίνη (sic!)
φέρε τα μια γυροβολιά, κλείσε το μίξερ, τίναξε τα χτυπητήρια του να φύγουν τα ζυμάρια που μου χεις κάνει πουτάνα την κουζίνα, και άδειασε το μείγμα μέσα σε μια λαδωμένη η βουτυρωμένη φόρμα.
Θα το ψήσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω κάτω (με αέρα αν έχει) για
35 – 40 λεπτά, αυτές οι λεπτομέρειες παίζουν λίγο από φούρνο σε φούρνο, και μιας που είπα λεπτομέρειες πάρε να χεις μερικές για την πουτανιά του θέματος:
1. Αν το δεις να ψήνεται πιο πολύ από την επάνω πλευρά, για να μην το κάνεις μουνί καλλιγραφία και το κάψεις, χώσε απο πάνω του για να το καλύψεις, ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο.
2. Για να δεις αν είναι έτοιμο, κάπου εκεί στα 30 – 35 λεπτά, χώσε μέσα ένα μαχαίρι στο κέντρο του γλυκού όπου πάει ως εξής:
Αν βγει στεγνή η ζύμη είναι κομπλέ!
Αν βγει υγρή η ζύμη δεν είναι έτοιμο.

Αν βγει μαύρη η ζύμη Έχεις κάνει μαλακία! Ή έκανες phone sex με το γκόμενο και το έκαψες
3. Αυτό όμως .. δεν σημαίνει ότι θα ανοιγοκλείνεις την πόρτα του φούρνου με την ταχύτητα που ανοιγοκλείνεις τα παράθυρα στο φέησμπουκ, για να δεις αν είναι ψημένο.
Μια φορά, το πολύ δύο!
Γιατί αλλιώς μαλάκα μου, αν είσαι στο άνοιξε κλείσε όλη την ώρα, δημιουργούνται κρύα ρεύματα αέρος, και θα σου γίνει το γλυκό ίσα με το πεζοδρόμιο.
Ήτοι FLAT!
Αυτό βέβαια επίσης σημαίνει ότι αν βροντοκοπάς την πόρτα του φούρνου, όλη την ώρα εσύ σαν την τρελή, θα το ταρακουνήσεις, θα έρθει θα πάθει σίστριγκλο το κέικ, και θα του φύγει όλος ο αέρας που εγκλωβίστηκε κατά τη διάρκεια του χτυπήματος.
Ο οποίος αέρας αν θυμάσαι από τη φυσική [?] όταν θερμαίνεται, ανεβαίνει προς τα πάνω, άρα αυτός είναι που θα κάνει το ταπεινό μας γλυκάκι, να μοιάζει με τις βυζάρες της Πάολας και όχι με εθνική οδό!
Ε μα θα έσκαγα αν δεν το λεγα!
3. Μπορείς να βάλεις μέσα επίσης ξύσμα από Λεμόνι ή από νεράντζι που θα το χεις πλύνει καλά η αν θέλεις ιδιαίτερη γεύση να βάλεις ξύσμα και χυμό από πολλά είδη εσπεριδοειδών και θα έχεις ένα γευστικό αριστούργημα!