8 Οκτωβρίου 2014

Όλα στο μισό. Πέννες με σπανάκι και τυράκι

Αγαπώ να μαγειρεύω για άλλους αλλά το να μαγειρέψει κάποιος για μένα το θεωρώ υπέρτατη ένδειξη αγάπης.
Ειδικά αν είναι κάτι απλό και νόστιμο. Πραγματικά δεν τα μπορώ τα περίτεχνα και δύσκολα φαγητά, η αυτά που συνήθως ονομάζουμε “καλά φαγητά” τύπου Παστίτσια, Μουσακάδες και τα λοιπά. Ειδικά με το παστίτσιο δεν έχω χειρότερο. Μπορεί να είναι απο συνήθεια η απλά τα μπούχτισα ποιος ξέρει.
Τέλοσπάντων προχθές πήγα στα ξαδέρφια μου να δούμε ταινία και είπαμε να τσιμπήσουμε κάτι οπότε η ξαδέρφη μου επιμελήθηκε τα του φαγητού και γω δεν έκανα απολύτως τίποτα (ω θεέ ανακούφιση)
Φάγαμε Πένες με σπανάκι και μια σαλάτα με τόνο και τριμμένο καρότο.
Λοιπόν το τι το φχαριστήθηκα δεν έχω λόγια ε; και για αυτό είπα να ανεβάσω τη συνταγή να τη μοιραστώ μαζί σας. Τις Πένες θα ανεβάσω για να χουμε ποστ και για την άλλη βδομάδα οκ;
Καταρχήν να μην ξεχάσω να σου αναφέρω ότι είναι οικονομικό νόστιμο και ελαφρύ επίσης η συνάρτηση ποσότητας ποιότητας είναι καλή. Εμείς γουρλώσαμε 3 άτομα πολύ καλά!

Υλικά (όλα θα δεις παίζουν στο 1/2)
1 πακέτο πένες (1/2 κιλό είναι)
500 γραμμάρια ήτοι 1/2 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο
(ε ναι ρε φίλε τώρα που να τρέχεις με φρέσκο)
1 μικρή κρέμα γάλακτος των 200 ml
250 γραμμάρια τυρί σε κρέμα ή ανθότυρο η μανούρι ή κατσικίσιο τυρί ή φέτα (πάντως να είναι άσπρο και Ελληνικό τυρί όχι τίποτε Γκούντα και μαλακίες)
1/2 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο η λίγο σκόρδο σε σκόνη η 1/2 κουταλιά του γλυκού σκορδόλαδο
Ελαιόλαδο
Βούτυρο
Αλάτι και μαύρο πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση:
Πλύνε χεράκια!
Βγάλε το σπανάκι νωρίτερα μέσα σε ένα μπολ να ξεπαγώσει. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις από 250 γραμμάρια έως όλο το πακέτο που είναι μισό κιλό, γούστα είναι αυτά.
Πάρε τη μεγάλη κατσαρόλα και γέμισε την με νερό τόσο ώστε να απέχει 3 δάχτυλα από το να ξεχειλίσει και να τα κάνεις πουτάνα όλα. Ρίξε μέσα μισή χούφτα αλάτι μαγειρικό.
Βάλε την πάνω στο μάτι της κουζίνας να βράσει και μόλις αρχίζει να κοχλάζει ρίξε μέσα τις πένες και άρχισε να ανακατεύεις σιγά σιγά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους και μετά να δω τι σκατά θα φάμε.
Θα τις αφήσεις να βράσουν σύμφωνα με της οδηγίες του πακέτου αλλά μην τις αφήσεις να γίνουν ντιπ νιανιά, γιατί μετά θα συνεχίσουμε το μαγείρεμα τους μαζί με το σπανάκι.
Αφού βράσουν οι έρμες οι πέννες ρίχτες μέσα στο τρυπητό να στραγγίσουν και κρύωσε τες με τρεχούμενο νερό τις βρύσης.
Κρύο.
Πάρε την ίδια κατσαρόλα (μα ναι μαλάκας είσαι; ποιος τα πλένει ρε μετά τόσα σκεύη, λίγα και καλά)
Ρίξε μέσα στο ξεπαγωμένο σπανάκι με λίγο ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο. Μισό μισό δηλαδή θα το κάνεις και καλό είναι να μην το πλημμυρίσεις στη λαδίλα γιατί θα γίνει αηδία.
Άρχισε να το ανακατεύεις με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίσει να τσιγαρίζεται καλά καλά. Τι ψυχή έχει βρε χαμένε αυτό νομίζεις; Ντιπ ψεύτικο είναι αμέσως θα γίνει! Ρίξε τώρα μέσα στο σπανάκι τα ζυμαρικά, την κρέμα, το σκόρδο, το τυρί θρυμματισμένο με τα χεράκια σου, και ανακάτεψε καλά να ομογενοποιηθούν (με αρέσω πολύ, όταν χρησιμοποιώ τέτοιες πολιτισμένες λέξεις) Φέρτα μια γυροβολιά ακόμη και είμαστε έτοιμοι.
Καλή όρεξη, και στείλε κάνα μήνυμα να με πεις πως έγινε ρε συ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: