10 Οκτωβρίου 2014

Αφράτα εύκολα γρήγορα νόστιμα υπέροχα καταπληκτικά κουλουράκια λαδιού με σταφίδα και καρύδι

Το λεπτό σημείο είναι να μην ξεχαστείς σε κάνα Facebook η σε κάνα τηλέφωνο και τα αφήσεις πολύ στο φούρνο γιατί θα σου γίνουνε Pedigree.
Και άντε αν έχεις να τα δώσεις σε κάνα σκύλο, μούντζα και τύφλα (που δεν κάνει τα σκυλιά να τρώνε γλυκά αλλά λέμε τώρα) αν δεν έχεις;
Επίσης να μην κάνεις τη μαλακία και τα βάλεις πολύ κοντά το ένα στο άλλο για θα σου κολλήσουν μεταξύ τους και μετά για να τα ξεκολλήσεις για θα σπάνε και θα έχουν και μια όψη χάλια μαύρα.
Κατά τα άλλα εντάξει εύκολη τη λες τη συνταγή και δεν θέλει δα και κάνα σκασμό υλικά ούτε και εξειδικευμένες γνώσεις πυρηνικής φυσικής.
Αρκεί να χεις:
  • 1/2 κιλό φαρίνα (συν λίγο ακόμη καβάντζα)
  • 1 κούπα ζάχαρη ή 250 γραμμάρια
  • 250 ml σπορέλαιο (μη βάλεις ελαιόλαδο θα τα κάνει πολύ βαριά)
  • 1 βανίλια
  • 3 αβγά
Αυτά είναι τα βασικά υλικά. Από κει και πέρα εγώ είχα μισό σακουλάκι καρύδια και μισό σακουλάκι σταφίδες που μου χανε περισσέψει από ένα κέικ και τα χωσα και αυτά μέσα. Περίπου υπολόγιζε από 250 γραμμάρια αυτά
Μπορείς να βάλεις Κακάο αν θέλεις η νιφάδες σοκολάτας η κανέλα ή πορτοκάλι η όλα αυτά μαζί (πλάκα κάνεις;)
Καταρχήν άπλωσε λαδόκολλα σε δύο ταψιά, γιατί μετά τα χέρια σου θα ναι γεμάτα με ζυμάρια.
Άνοιξε το φούρνο τους 200 βαθμούς πάνω κάτω στις αντιστάσεις.
Πάρε ένα μεγάλο μπολ ρίξε μέσα στο λάδι με τη ζάχαρη και τα αβγά και χτύπα τα με το μίξερ, μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν μια ωραία αφράτη κρέμα.
Σταμάτα το μίξερ και ρίξε μέσα τη φαρίνα, τη βανίλια και ότι άπω τα υπόλοιπα υλικά έχεις αποφασίσει να βάλεις.
Άρχισε να ζυμώνεις το μείγμα με τα χεράκια σου τα οποία φυσικά θα χεις φροντίσει 9 σειρές πιο πριν να τα χεις πλύνει.
Αν δεις ότι σου κολλά στα χέρια το μείγμα, ρίξε λίγο αλεύρι ακόμη μέσα, και συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί και να σταματήσει να κολλά στα χεράκια σου.
Λάδωσε τον πάγκο της κουζίνας, και όταν λέω λάδωσε δεν εννοώ να τον κάνεις σαν νεογέννητο σε βάφτιση, απλά πέρνα το με λίγο λάδι για να μπορέσεις να πλάσεις εκεί πάνω, πάρε μια χούφτα ζυμάρι και κάνε το μακρόστενο σαν ένα μεγάλο σουτζούκι, μετά πάρε το μαχαίρι και κόψε φέτες περίπου 1,5 – 2 εκατοστά πάχος και αράδιασε τα στο ταψί μέχρι να τελειώσει το μείγμα η και τα ταψιά.
Αν έχεις χρόνο μπορείς να τα κόψεις με κουπ πατ αλλά είπαμε να κάνουμε κάτι εύκολο όχι να βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας.
Θα τα ψήσεις 6-7 λεπτά και θα είσαι εκεί να βλέπεις το φούρνο.
Το λεπτό σημείο ανάμεσα στο χρυσαφί καλοψημένο κουλουράκι και το μαυριδερό ξεροκαμμένο της Κριστίν Λαγκάρντ είναι απίστευτα μικρό.
Άντε να σε δω τώρα.
Φιλάκια.
Υ.Γ.
Ο τίτλος το χετε πάρει γραμμή ότι είναι μέσα στην πουστιά για να το "χτυπάνε" οι μηχανές αναζήτησης έτσι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: