2 Οκτωβρίου 2014

Μια γαμάτη σαλάτα

Η τελευταία μου εμμονή είναι το Ροζ Ορυκτό αλάτι Ιμαλαϊων νομίζω είναι περισσότερο γλυκό απο το κοινό ραφιναρισμένο αλάτι.
Και συ φυσικά θα σκεφτείς “άσε μας κουκλίτσα μου είχες και στο χωριό σου τέτοιο;” και ε..δε γαμείς όσο να το πεις ένα δίκιο θα το χεις,γιατί απο όσο θυμάμαι ούτε απο τα Ιμαλάια κατάγομαι όμως και στο χωριό μου όχι δεν είχαμε τέτοιο πράμα. Αλλά και γω άνθρωπος είμαι ρε πούστη μου κάπου έπρεπε να το πω!
Το αλάτι εδώ, συνειρμικά με το φαγητό που έχω στο φούρνο, και σκέφτομαι ότι μάλλον το παρά γάμησα το θέμα και θα βγει λύσσα κακιά, και όχι τίποτε άλλο αλλά ρε φίλε ψήνω μανιτάρια και δεν μπορώ και να τα πλένω ας πούμε. Για σκέψου το;
Άνεργος ένεκα, τώρα που τέλειωσε η σαιζόν, σηκώνομαι σαν τις γριές απ' τα αχάραγα και γυρίζω σαν το χαζό μες το σπίτι, οπότε χθες έκανα το καλό και πήγα λαϊκή και αν δεν με πονάγανε τα χέρια μου (γεράματα, δεν θέλω χαζά) θα τα σήκωνα όλα, αλλά έχε χάρη. Και λέγοντας Χάρη θυμήθηκα ότι μου έδωσε ο φίλος μου ο Χαρούλης καλά να ναι, κάτι γαμηστερά μανιτάρια, έτσι Mix φάση, Πορτομπέλο, Πλευρώτους και Φούσκες ( τα απλά τα άσπρα) τα οποία τα ψήνω τώρα στο φούρνο μαζί με κρεμμύδια και καρότα για να κάνω σαλάτα.
Πάρε χαρτί και γράφε που θα σου πω και να ξες τα υλικά είναι άνετα για 2-3 άτομα, εκτός αν πεινάς πολύ οπότε πάω πάσο!
  • 2 κομμάτια παξιμαδοκουλούρα για Ντάκο.
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 φέτα τυρί Φέτα ή Κατσικίσιο η Μανούρι η τέλος πάντων τυρί whatever!
  • 3 μικρά (τρυφερά όσο πιο πολύ μπορείς) καρότα
  • 1 μικρό αγγουράκι
  • 1 μεγάλη ντομάτα (ναι εδώ είμεθα λάρτζ!)
  • Μανιτάρια
    (έβαλα από 2 κομμάτια, Φούσκες, Πορτομπέλο, Πλευρώτους)
  • Ελαιόλαδο
  • Μπαχαρικά ότι γουστάρεις ή έχεις στο σπιτάκι σου.
    (εδώ έβαλα πιπέρι: μαύρο, κόκκινο γλυκό, κόκκινο καυτερό, κόκκινο καπνιστό)
  • Και το αλάτι που λέγαμε στην αρχή του πόστ.
Πάρε ένα ταψί και βάλε του λαδόκολλα, ρίξε πάνω τα μανιτάρια και πασπάλισε τα με τα μπαχαρικά και το αλάτι μην ξεχνιόμαστε, πιτσίλισε τα λίγο με ελαιόλαδο, ρίξε επίσης τα καρότα καθαρισμένα και πλυμένα καλά, και το κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο στη μέση, χώστα στο φούρνο με αντιστάσεις πάνω – κάτω για 10 λεπτά στους 250 (ακόμη να βρω πως βγαίνει αυτό το γαμημένο σύμβολο) βαθμούς κελσίου.
Τώρα τσάκω μια μεγάλη σαλατιέρα και πέτα μέσα την παξιμαδοκουλούρα αφού πρωτίστως έχεις φροντίσει να την περάσεις λίγο στο τρεχούμενο νερό κάτω από τη βρύση γιατί αλλιώς θα θρηνήσετε κάνα σφράγισμα, και ξες πόσα παίρνει ο οδοντίατρος ε;
Ρίξε την ντομάτα που, θες να την ψιλοκόψεις;
θες να την περάσεις στον τρίφτη;
θες να τη βάλεις ολόκληρη ρε παιδί μου;
Κάνε εκεί μαγκιές αυτοσχεδίασε!
Ρίξε και το αγγουράκι (ε... ψιλοκομμένο δε γαμιέται)
Το τυρί (κατσικίσιο σκληρό έβαλα) όσο να τα κάνεις όλα αυτά τσακ βγήκαν τα μανιτάρια από το φούρνο. κόφτα σε κομμάτια και όπως είναι με τα ζουμιά τους όλα μαζί τα ψημένα λαχανικά, ρίχτα μέσα στη σαλατιέρα με τα υπόλοιπα
Συμπλήρωσε με ελαιόλαδο και αλάτι κατά βούληση και πέσε με τα μούτρα να γουστάρεις ρε αδερφέ!

2 σχόλια:

ΦΟΥΛΗ είπε...

που θα το βρω εδώ αυτό το αλάτι μου λες;; τη σαλατουλα θα την κάνω αύριο, σημερα εχω σπανακόρυζο απο χθες η ακαμάτρα ...
καλη ξεκούραση τωρα ανεργο μου γιατι ξέρω, @@θικες ολο το καλοκαίρι...
φιλια

J Koul είπε...

Φουλάρα έχει και στο Καρφούρι αγάπη μου, αλλά κυρίως με μαγαζιά με μπαχαρικά. Αν δεν βρεις πουθενά στείλε μνμ στο Φουμπου να σου στειλω εγω!
<3