14 Απριλίου 2014

Νηστίσιμα Κανελόνια γεμιστά με λαχανικά

“Η ευλογία (αναλόγως το βάρος των συνθηκών) μπορεί (άνετα) να μεταμορφωθεί και σε κατάρα. Εξαρτάται πως θα τη χρησιμοποιήσεις”
Έτσι συμβαίνει και με τη μαγειρική. Πρέπει συνεχώς να ψάχνεις και να ψάχνεις και να ψάχνεσαι και συ ο ίδιος. Οι συνταγές αλλάζουν συνέχεια όπως ακριβώς και η μόδα όπως ακριβώς και οι άνθρωποι και ο κόσμος μας.
Προς τι ο πρόλογος θα μου πεις; Βασικά όχι...νταξ... τίποτα απλά έβλεπα μια συνέντευξη της Madonna (έλα; Εσύ; Σώπα...) τώρα δα και είπε αυτή την πολύ ωραία ατάκα. Ε δεν ήξερα και πως να αρχίσω το Pos,t οπότε καλά μου έκατσε.
Μπήκαμε στη Μεγάλη Εβδομάδα το πήρες γραμμή ε; Τι καλά ρε φίλε! Το λατρεύω το Πάσχα, να χε και λίγο καλύτερο καιρό και τι καλά που θα τανε. Βασικά με φρικάρει που έχει κρύο ακόμη, μου χαλάει τη διάθεση. Τες πα. Πάλι ξεφεύγω άλλο είναι το θέμα μας. Θυμάσαι που είχα κάνει κανελόνια με σπανάκι;
Τότε (ως γνήσιο καταναλωτικό ζώων) είχα πάρει δύο κουτιά γιατί τα είχε προσφορά στο Σ/Μ και μου έμεινε που λες το ένα καβάτζα, είναι και νηστεία (εδώ και Σαράντα μέρες αλλά εμένα τώρα με πήρε ο πόνος κατάλαβες;) οπότε έβαλα το μυαλό μου (ή τελοσπάντων ότι έχει απομείνει από αυτό) να δουλέψει για να το αξιοποιήσω.
Νηστίσιμα Κανελόνια γεμιστά με λαχανικά
1 πακέτο κανελόνια (αυτό που ξέμεινε)
3 μεγάλες πατάτες
2 μεγάλα καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
(όλα μεγάλα πια σε αυτή τη συνταγή;)
1 κρεμμύδι φρέσκο
1 πράσο
1 κουτάκι ντοματάκι ψιλοκομμένο
4-5 κ.σ. Ελαιόλαδο
(μην το κάνεις πλημμύρα δεν γίνεται ωραίο)
1 ποτήρι κρασί κατά προτίμηση κόκκινο
(ε καλά τώρα δεν θα τα χαλάσουμε και λευκό να είναι ξεκόλλα)
Αλάτι, Πιπέρι
(κατά βούληση)
Λίγο Κάρι σε σκόνη
(έτσι για την πουτανιά)


Πλύνε χέρια,βασικά.
Βγάλε ταψί και στρώσε λαδόκολλα για να μην έχεις μετά να τρίβεις.
Τώρα λοιπόν πουλάκι μου, πάρε όλα τα λαχανικά, πλύνε τα, καθάρισε τα (να το θεωρήσω αυτονόητο ότι την ξέρουμε τη διαδικασία λες...η...μπα....;)και μιλώντας για τρίψιμο, τσάκω ένα μεγάλο τάπερ και στην χοντρή πλευρά του τρίφτη τρίψε τα λαχανικά όλα.
Ρίξε μέσα και το ντοματάκι, και το κρασί και ανακάτεψε καλά με τα χεράκια σου να δέσουν τα υλικά.
Τοποθέτησε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και βάλε να σιγοβράσεις το μείγμα των λαχανικών για 15 περίπου λεπτά. Νοστίμισε το με τα μπαχαρικά και άσε το στην άκρη να κρυώσει.
Αν δεν το αφήσεις να κρυώσει, πέρα του ότι θα καείς και θα με καντηλιάζεις Πασχαλιάτικα, πέρα του ότι θα παιδευτείς να γεμίσεις τα κανελόνια, θα σου σπάσουν κιόλας (από τη ζέστη) όταν θα τα γεμίζεις και το αποτέλεσμα θα είναι απογοητευτικό.
Την έχω πάθει στο λέω να το ξες!
Έτσι λοιπόν αγάπη, μόλις κρυώσει το μείγμα, γεμίζεις τσούκου τσούκου τα κανελόνια και τα αραδιάζεις στο ταψί. Ρίξε όλο το υπόλοιπο μείγμα – γέμιση που θα σου μείνει (του πούστη δηλαδή! Δεν μπορεί να μην μείνει δεν παίζει ξέχνα το!) μαζί τα ζουμιά του επάνω τους να τα σκεπάσεις και συμπλήρωσε με λίγο νεράκι τόσο όσο να τα καλύπτει αρκετά.
Κάλυψε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήσε το έτσι όπως είναι σκεπασμένο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Θα φουσκώσουν από τον ατμό του φαγητού και θα γίνουν τόσο μαλακά και αφράτα σαν να τα χεις φτιάξει με ζύμη από κρέπες (ναι παίζει και αυτό)
Η φωτογραφία ναι...άθλια όπως πάντα οπότε (οπτικά τουλάχιστον) δεν νομίζω ότι θα συγκλονιστείς απο το θέαμα αλλά γευστικά φυσάνε ρε φίλε!



Δεν υπάρχουν σχόλια: