12 Μαρτίου 2014

Κοτόπουλο με ελιά και λιαστή ντομάτα

Δεν έχω πολύ όρεξη να γράψω και ελπίζω να έρθει στην πορεία.
Αφού μας μούλιασε στη βροχή και στην υγρασία ρε φίλε... πω να γαμήσω τι πράμα είναι αυτό πια; Έλεος! Και η διάθεση ξέρεις στα πατώματα, και άντε να βρεις κουράγιο να γίνεις κοινωνικό ζώο και να βγεις να αλληλεπιδράσεις με άλλους ανθρώπους. Το καλό είναι ότι έλυσα σχετικά το εργασιακό μου και όσο να το πεις ένα άγχος έφυγε από πάνω μου αλλά μου καλόκατσαν άλλα διάφορα.
Το λοιπόν έκανα αυτό το υπέροχο κοτόπουλο στη δουλειά και θεώρησα καλό να το μοιραστώ με τους έμορφους και πχιοτικούς αναγνώστες μου.
Ούτε ακριβό είναι ούτε και θα παιδευτείς πολύ και είναι έτσι και γκλαμουράτο, οπότε θα κάνεις και εφέ στο γκομενάκι τι άλλο θέλεις; Α! Να μην ξεχάσω είναι για 4 άτομα! (τάχα....λέμε τάρα)
Κοτόπουλο με ελιά και λιαστή ντομάτα
Λοιπόν γράφε τι θέλω να αγοράσεις:
2 φιλέτα κοτόπουλο
(αν θέλεις πες του κοτοπουλά σου να στα κόψει σε κύβους για να μην έχεις τη βαζούρα αυτή)
1 βαζάκι λιαστή ντομάτα
(ναι τη δουλεύω πολύ τώρα τελευταία)
1 βαζάκι πράσινες ελιές κομμένες σε ροδέλες
(επειδή ξέρω που απευθύνομαι γνωρίζω ότι δεν παίζει ούτε καν να κάτσεις να καθαρίσεις ελιές οπότε πάρε έτοιμες κομμένες μια και καλή)
1 Μεγάλο κρεμμύδι
(καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια)
1 ποτήρι λευκό κρασί
(άσε τις μαλακίες ξέρω ότι έχεις!)
1 κύβο κότα ή λαχανικά ή ότι έχεις ρε παιδί μου
Αλάτι και Πιπέρι κατά βούληση.
Στο δια ταύτα: Πλένε χέρια και πάμε κουζίνα γρήγορα. Πάρε ένα μεγάλο τηγάνι και βάλτο στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή θερμοκρασία να κάψει. Κόψε το κοτόπουλο σε κύβους, και άστο κατά μέρους μέσα σε ένα πιάτο,
Τώρα πλύνε καλά την επιφάνεια κοπής με ζεστό νερό και σαπούνι να μην γίνει καμία μαλακία, και στέγνωσε το με χαρτί κουζίνας γιατί θα χρειαστεί να κόψουμε και το κρεμμύδι παιδάκι μου! Ή μήπως είσαι χελονονιτζάκι και θα το κόψεις στον αέρα; Για πες;
Κόψαμε και το κρεμμύδι, ωραία... το βάζουμε και αυτό στην άκρη και πάμε να κόψουμε τώρα τις λιαστές ντομάτες. Προσοχή γιατί αυτές οι ρουφιάνες είναι φυλαγμένες μέσα σε λάδι, οπότε μην τα κάνουμε όλα πουτάνα μέσα στην κουζίνα.
Άνοιξε και το βάζο τις ελιές και πάμε να συναρμολογήσουμε.
Τηγάνι, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία Οκ;
Ρίχνουμε τώρα μέσα το μισό λάδι από το βάζο λιαστής ντομάτας και λίγο ελαιόλαδο για συμπλήρωμα. Πέτα μέσα κοτοπούλι να τσιγαριστεί καλά.
Η στιγμιαία επαφή του κοτόπουλου με το καυτό λάδι θα του δώσει μια πολύ ωραία κρούστα εξωτερικά και θα το θωρακίσει εσωτερικά έτσι ώστε να μείνει ζουμερό και τρυφερό
Ανακάτεψε με μια ξύλινη κουτάλα.
Να την έχεις αυτήν στην κουζίνα σου! Γιατί είναι πολύτιμη, αφού δεν τραβάει θερμοκρασία γιατί δεν είναι μέταλλο, οπότε “καίγεσαι” με λιγότερη συχνότητα, γιατί δεν σου γρατζουνάει τα αντικολλητικά, τα οποία ξες ε; Άπαξ και κάνανε γρατσουνιές, μόνο “αντικολλητικά” δεν τα λες μετά και γάμησε τα πάμε για φούντο!
Και επίσης πλένεται εύκολα και γενικά είναι βολική!
Στο θέμα μας γιατί θα κάψεις το κοτόπουλο μαλάκα! Βάλε το κρεμμύδι μέσα στο τηγάνι. Ρίξε τώρα το κρασάκι, χαμήλωσε τη θερμοκρασία, ανακάτεψε λίγο μια γύρα και πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά. Συμπλήρωσε με λίγο νεράκι, ρίξε τον κύβο και άσε να σιγοψηθεί με ανοιχτό καπάκι για περίπου 10 -15 λεπτάκια και είναι έτοιμο. Τόσο απλά.
Και νόστιμο!!! Θα δεις!
Μπορείς να το σερβίρεις και με πατατούλες ψητές η τηγανητές. Το καλύτερο του όμως, γιατί είναι σχετικά ζουμερό φαγάκι, είναι το σκέτο βρασμένο ρύζι
Σε φιλώ. Να προσέχεις!

4 σχόλια:

ΦΟΥΛΗ είπε...

Σωστός με ρυζάκι θα σπέρνει,φιλια πολλά μάστορα μου και να εισαι σίγουρος θα το φτιάξω....

J Koul είπε...

Να το φτιάξεις παλιόγατα! Θα ξετρελαθείς. Μπορείς και με πατάτες, αλλά και με Liguini!!

tulpoeid είπε...

Μόλις βρήκα αυτό το μπλογκ... Τι κακό είναι αυτό! Μήπως πρόκειται για το απόλυτο μπλογκ μαγειρικής; δε φανταζόμουν ότι κάποιος γράφει συνταγές με τόσο στυλ :)

J Koul είπε...

@tulpoeid
Ω να σαι καλά ρε συ! Σε ευχαριστώ πολύ!!!