6 Φεβρουαρίου 2014

Linguini Αματριτσιάνα

Είναι Τέταρτη φορά που σβήνω και γράφω αυτό το Post και δεν μπορώ να βρω ειρμό να συνεχίσω.
Η εβδομάδα ξεκίνησε καταστροφικά θα έλεγα. Αφενός με βλέψεις και όνειρα για μία νέα πολλά υποσχόμενη δουλειά οι οποίες κάπου στη μέση της πρώτης μέρας, πήραν τη βαλίτσα τους και με εγκατέλειψαν απογοητευμένες σαν κερατωμένη γκόμενα.
Από την άλλη η υστερία μου και το: “γαμωτηνπουτανατηντυχημουμεσαμαωτιθακανωχωριςδουλεια” που με χει πιάσει, λες και με πήρε η πούτσα σβάρνα. Δηλαδή οκ πρέπει να χαλαρώσω, δεν έχω ούτε μήνα που κάθομαι και γω ψάχνω να βρω απεγνωσμένα δουλειά λες και κάθομαι 3 χρόνια. Τες πα με αυτά και με τα άλλα δεν βρήκα χρόνο ούτε για να ποστάρω τη συνταγή, μέχρι που ο “από μηχανής Θεός” που ακούσει στο όνομα Bill με έσωσε.
Να σου πω την αλήθεια του Bill δεν του το χα να ασχοληθεί με τη μαγειρική, αν και κατά καιρούς ο άνθρωπος με ρώταγε για διάφορες συνταγές. Πίστευα όμως ότι θα μείνει στους υπολογιστές αλλά έκανα (ευτυχώς για πολλοστή φορά) λάθος. Έτσι προχθές μου έσκασε μύτη ένα μήνυμα που έλεγε;
-“Αφού είσαι που είσαι σκατά, Θες μια καλή συνταγή από μένα ρε μαλάκα να τρώει φθηνά ο κόσμος;”
-“θα στη γαμήσω όμως να ξες” του απάντησα...
-“Αλλιώς δεν θα χε νόημα να στη στείλω” μου πε
-“Για στείλε να δούμε...” ανταπάντησα..
Και έτσι συμφωνήσαμε, ο Bill να μαγειρέψει, να φωτογραφήσει και γω να εκτελέσω.
Το κείμενο.


Linguini Αματριτσιάνα λοιπόν...


1 πακέτο λιγκουίνι
(μη μου το χέσεις και το φτιάξεις με τίποτα σπαγγέτι θα κόψουμε την καλημέρα)
6 φέτες χοιρινή πανσέτα
(1 κιλό περίπου)
1 μπουκάλι Λευκό κρασί
(1/2 ποτήρι για τη συνταγή. Το υπόλοιπο ξέρεις εσύ...)
1 κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ
(από αυτές που έχουν μέσα και ψιλοκομμένο καρότο)
1 κρεμμύδι
(α..φιλαράκι αποφάσισε ή που θα πάρεις κονκασέ με κρεμμύδι ή με καρότο μη τα θες όλα δικά σου)
1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά
(μια μικρούλα αν δεν μπορείς τα καυτερά)
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
(τα χεις!)


Πλένουμε τα χεράκια μας, και μπαίνουμε στην κουζίνα κρατώντας ένα ποτήρι κρασί.
Αν καταφέρουμε και δεν πιούμε όλο το μπουκάλι ώστε να γίνουμε λάσπη, συνεχίζουμε παρακάτω. Αν σουρώσουμε εδώ τελειώνει η συνταγή και συ τρως ντελίβερι.
Αν όμως τα καταφέρεις συνεχίζεις ως εξής:
Κόβεις την πανσέτα σε μεσαίου μεγέθους κύβους. Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι και την πιπεριά.
Καλά μέχρι εδώ έτσι;
Σε τηγάνι ζεσταίνεις λίγο ελαιόλαδο, λίγο! Όχι να γίνει πλημμύρα ο τόπος από τις λαδίλες, και σοτάρεις το κρεμμύδι μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσό χώμα. Έπειτα ρίχνεις την ψιλοκομμένη πιπεριά και τους κύβους πανσέτας, αφήνεις 3 λεπτά περίπου να πάρουν χρώμα.
Μπορείς να τα κάνεις και λίγο περισσότερο ξεροψημένα αν εσένα σου αρέσει έτσι. Εμάς δεν μας πέφτει λόγος.
Σβήνουμε με (όσο) κρασί (περίσσεψε) και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Όχι το να κάτσεις πάνω από το τηγάνι για να κάνεις μυτιές το αλκοόλ που εξατμίζεται δεν είναι καλή ιδέα.!
Άνοιξε την κονσέρβα ντομάτας ρίξε το περιεχόμενο στο τηγάνι και συμπλήρωσε με λίγα υγρά, βάλε ότι επιπλέον μπαχαρικό θέλεις να το νοστιμίσεις (αλάτι, πιπέρι και τα λοιπά) για γεύση και μαγείρεψε το για 10-15'.
Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια αλ-ντέντε (τα χουμε πει αυτά μην τα ξαναλέμε ναι;) και μόλις είναι έτοιμα δεν θα τα σουρώσεις αλλά θα κάνεις το εξής:Θα πάρεις μια μεγάλη πιρούνα για μακαρόνια και όπως είναι μέσα στην κατσαρόλα θα τα μεταφέρουμε (τα μακαρόνια από την κατσαρόλα) στο τηγάνι και θα τα ανακατέψουμε μαζί όλα τα υπόλοιπα υλικά που ήδη βράζουν εκεί μέσα.
Κατανοητό;




Πανσέτα : 3 ευρώ το κιλό περίπου
Λιγκουίνι + Κονκασέ : 1 με 1,5 ευρώ

(όλα τα υπόλοιπα φαντάζομαι τα έχει ο καθένας σπίτι του..)

2 σχόλια:

ΦΟΥΛΗ είπε...

ωραια όπως τα λες για τους ανεπρόκοπους δηλαδη (οχι για μενα ) δεν μπορουν να βάλουν μισή κονσέρβα ντοματάκι με καρότο και μισή με κρεμμύδι ,οχι πες δεν μπορουν;
Κατά τα άλλα όπως υποσχέθηκες εκανες , γαμάτη συνταγή, γαματα δοσμένη.....φιλιααααααααααααα

J Koul είπε...

@ΦΟΥΛΗ
Φιλενάδογατα δεν υπάρχει κανόνας, αν έχεις δύο μισά ανοιχτά ντοματάκια εννοείται ότι βάζεις αυτά και δεν ανοίγεις άλλο!