18 Φεβρουαρίου 2014

Αφράτα Cookies λαδιού με σοκολάτα και κακάο

Τα απογεύματα του Σαββάτο με πιάνει πάντα μια ακατάσχετη γαμημένη υπογλυκαιμία.
Και τις άλλες μέρες
Αλλά ειδικά τα Σάββατα τα γλυκά όλου του κόσμου μου τραγουδούν Ρέμο:
Μα πως μπορείς να μην με αγαπάς τα Σάββατα!”
και γω λιώνω σαν κουβερτούρα στον ήλιο.
Το λοιπόν το προηγούμενο Σαββάτο ήθελα να φτιάξω κάτι γλυκό, αλλά κατά μια διαολεμένη σύμπτωση λειτούργησε ο νόμος αυτός που λέει πως: “Όταν θέλεις κάτι όλο το σύμπαν συνωμοτεί να στα κάνει πουτάνα” και έτσι ενώ ήθελα να φτιάξω ραβανί είχα σιμιγδάλι αλλά δεν είχα γιαούρτι, ήθελα να φτιάξω κέικ είχα φαρίνα αλλά δεν είχα βούτυρο, ήθελα να φτιάξω σοκολατόπιτα είχα σοκολάτες πάλι μου έλειπε το βούτυρο και ούτω καθεξής.
Η κοινή λογική βέβαια θα απαντήσει: “Καλά να πάθεις μαλάκα να μάθεις να προγραμματίζεις” και ένα δίκιο θα το χει, το θέμα είναι όμως ότι η ώρα περνάει και γω βλέπω την υπογλυκαιμία να μου κουνάει το μαντήλι από μακριά όπως η Γεωργία Βασιλιάδου στη “Θεία από το Σικάγο”. Λέω: “Δεν μπορεί ολόκληρο ινδερνέτιον! Του πούστη! Δεν θα χει κάτι καλό;” και ψάξε ψάξε ψάξε ρωτώντας πας στην πόλη και τα λοιπά, βρήκα στο Blogg της φίλης “Μαμ-Α” μια εξαιρετική συνταγή για μπισκότα λαδιού τα οποία τα άλλαξα έτσι λίγο για το προς δήθεν και έβγαλα κάτι μπισκοτάρες άλλο πράμα.
Πάρε συνταγή πειραγμένη από μένα και την κανονική θα τη βρεις εδώ

Αφράτα Cookies λαδιού με σοκολάτα και κακάο

3 κούπες (“σκάρτες” δηλαδή όχι μέχρι πάνω γεμάτες) αλεύρι φαρίνα
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα λάδι (Έβαλα μισό και μισό σπορέλαιο και ελαιόλαδο)
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
(είχα και κάτι παλιομανταρίνια στο ψυγείο που δεν τα έτρωγε κανείς και τα έκανα μισό μισό και αυτό)
1 κουταλιά του γλυκού μπείκιν πάουντερ
Ξύσμα από πορτοκάλι
(από δυο πορτοκάλια έβαλα να είναι μπόλικο)
2 βανίλιες (τα φιαλίδια)
1 κουβερτούρα τριμμένη στον τρίφτη
(αυτό είναι λίγο παίδεμα να σου πω... πιάνεται το χέρι σου)
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο
(κανονικό άγλυκο κακάο)

Λοιπόν αναγνώστη μου, οπλίσου με θάρρος και υπομονή γιατί η συνταγή είναι απελπιστικά δύσκολη και φοβάμαι πως δεν θα καταφέρεις να τη φτιάξεις.
Πλύνε χεράκια και πάμε!
Ανακατεύεις όλα τα υλικά μέσα σε μία μεγάλη λεκάνη και τα ζυμώνεις τόσο ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους, αλλά μην τα πολύ παιδέψεις γιατί θα σου βγάλει το λάδι.
Όχι εσένα βρε μαλάκα!
Η ζύμη λέω θα “ξεράσει” (τι γλυκός...να σας ζήσει) το λάδι
Απλώνεις λαδόκολλα σε δύο – τρία ταψιά του φούρνου και φτιάχνεις τα μπισκοτάκια τα οποία απλώνεις σε μια σχετική απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν (ναι ναι και Φαρίνα και μπείκιν βάζω είμαι ψυχάκιας). Τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, 15-20 λεπτά.
Όχι παραπάνω γιατί θα στεγνώσουν. Εγώ τα έψησα για δέκα λεπτά και βγήκαν πολύ μαλακά και αφράτα αλλά ήθελαν ένα πεντάλεπτο ακόμη.
Μετά αν γουστάρεις τα πασπαλίζεις με άχνη ζάχαρη.

Τόσο απλά!
Άντε πήγαινε να ξεκουραστείς τώρα γιατί σε βλέπω...πτώμα έγινες!

3 σχόλια:

ΦΟΥΛΗ είπε...

μια χαρα τα μπισκοτάκια σου για το πρωινό καφεδακι!!!

J Koul είπε...

@ΦΟΥΛΗ
Τα έφτιαξες όμως κοπελιά;

Unknown είπε...

Μόλις τα έφτιαξα! είναι πολύ μιαμ !